ANNONSE
Annonse

Inntrykkene synker inn

Grace fikk lesebriller som gjør at hun nå kan lese avisen uten problemer.

Heller ikke hjemreisen gikk helt etter planen. Tekniske problemer gjorde at flyet tilbake gjorde vendereise halvveis til Gardermoen og tilbake Istanbul, for nok et ufrivillig opphold der

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2017 kl 11:58

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS:Etter at den største bekymringen har lagt seg, retter vi fokus mot hvor mange timer vi blir forsinket.

Irritasjonen kommer fort, før vi tar opp tråden fra vår siste dag på Eyecampen i Tanzania. Landet er et av verdens fattigste, og vi har sett hvordan folk lever uten tilgang til helsevesen, og med et absolutt minimum av levestandard.

LES OGSÅ: Endelig på plass

Likevel er livsgleden sterk. Livet kan på ingen måte sammenlignes med det vi har i Norge, og vi kjenner på en takknemlighet for alt vi egentlig tar for gitt.

LES OGSÅ: Hvem får Sigurds briller?

Elasto hjalp oss med oversettelse fra Swahili til Engelsk. Foto: Specsavers

Det har vært veldig lange dager. Tidlig opp og sent i seng. Avreisen fra hotellet etter frokost, på humpete og fillete veier. Varmen som aldri slipper taket. Hele følelsesregisteret har vi vært gjennom: Glede og frustrasjoner hånd i hånd, og nødvendigheten av å tilpasse seg miljøet vi er i.

LES OGSÅ: Han fikk Sigurds briller

«African time», sier det meste. Menneskene med alle sine unike historier. Skolejentene med store minusstyrker, som med riktige briller kan følge undervisningen, eller voksne menn som med briller kan fortsette med å brødfø familien sin.

LES OGSÅ: Måtte takle strømstans

Så en stor takk til alle som har tatt turen til Specsavers med sine brukte briller. Til neste tur vil vi gjerne ha flere solbriller, da solen er et stort problem i Afrika, som fører til nedsatt synshelse hos mange.

LES OGSÅ: Endelig kan hun følge med på undervisningen igjen

Vel hjemme er det tid for å la alle inntrykkene synke inn. Det tar lengre tid enn vi tror. En slik tur er ikke noe man bare «rister» av seg etter et par dager.

Men ett er sikkert: Vi har sett at det nytter, at brillene kommer frem dit de skal og at dine brukte briller bidrar til å hjelpe et annet menneske med sitt viktigste sanseapparat.

LES OGSÅ: Sterke inntrykk i varmen

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse