- Integreringspolitikken fungerer i Oslo

Phil Wood og Irena Guidikova hadde mye positivt å si om Oslo.

Oslo er valgt ut som kandidat til å være pilot-by i utviklingsprogrammet ”Intercultural Cities – Governance and Policies”. I den forbindelse har en ekspertgruppe fra Europarådet besøkt hovedstaden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.08.2008 kl 16:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Selv om ikke rapporten er ferdigskrevet, er de to ekspertene som møtte pressen i dag meget fornøyde med det de har sett så langt.

- Oslo er unik

Phil Wood, som er medlem i Council of Europe (COE), har studert flere europeiske byer og funnet ut at Oslo er en helt spesiell by.

- Oslo er unik. Hvis det skjer noe her er media med en gang frempå. Her ser vi at media er en lagspiller og ikke bare et medium. I tillegg gjør politikerne en god jobb når det gjelder integrering av nye mennesker, skrøt han under dagens pressekonferanse på Ladegården Cafe.

Også Irena Guidikova, som er lederen for prosjektet, mener hun har sett store forandringer på kort tid.

- Forrige gang jeg var i Oslo var i 1992. Siden den gang har det vært store forandringer her. Både landskapet og fjesene i Oslo er forandret. Jeg mener det har blitt gjort drastiske forandringer på disse få årene og at Oslo har ført en bra integreringspolitikk, sa hun.

Skryt til media

Under pressekonferansen var fire programledere fra programmet Migrapolis på NRK invitert for å diskutere hvordan lokale media presenterer saker knyttet til migrasjon, integrering og mangfold.

- Hvis det dukker opp et problem i Norge er man veldig flink til å bruke media. Dermed er media med på å hjelpe til med integreringen, sier Irena og får støtte av Phil Wood.

- Jeg har ofte vært i Oslo. I forhold til England, som er mitt hjemland, har media her i Norge gjort en god jobb. Her presenterer media flere synspunkter på en sak på en god måte, skrøt han.

Spesielt programlederen som har vært med siden starten av programmet, Karyn de Laine Bennett-Lund, var aktiv debattant.

Hun mente at i mange tilfeller burde fokusere på hvordan man vinklet sakene.

- For eksempel når det gjelder somaliere her i Oslo. De er de som får mest sosial støtte av innvandrerne. I stedet for å fokusere på dette kunne man vinklet på hvorfor de gjør det så bra andre steder enn i Oslo, var hennes råd i debatten.

Fornøyd

Videre skal Europarådet sette seg ned å skrive en rapport av det de har funnet ut de to dagene de har vært her.

Fagsjef i Byrådsavdeling for kultur og utdanning, Tone Skodvin, er fornøyd med det som ble sagt i dagens møte.

- Vi har fått høre mye positivt om Oslo i dag. Men vi ønsker selvsagt å bli enda bedre og vi vil hele tiden utvikle oss. Det Erling Lae gjør for byen i dag er svært positivt, og vi vil bruke mye ressurser for å utvikle byen enda mer, sa hun til Likalavisene Oslo etter dagens pressekonferanse.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse