Intet nytt fra UDE

Engebråten skole

Tirsdag (22.04.) var det kultur- og oppvekstkomité-møte – med Utdanningsetaten (UDE). – Etaten har fortsatt ingen planer om flere Engebråten- eller Disenbrakker, sier komitélederen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.04.2008 kl 13:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NYDALEN: Leder av Nordre Akers Kultur- og oppvekstkomité, May-Brith Døssland (V), forteller om et komitémøte tirsdag 22.04, som engasjerte.

Ikke bare politikere, men også mange fremmøtte skoleforeldre, som forlangte svar fra inviterte Utdanningsetaten (UDE), vedrørende stappfulle skoler både på Disen og Engebråten. Noe som gjør at flere av høstens fremtidige barneskoleelever og ungdomsskoleelever ikke får begynne på den skolen som naturlig ligger i deres nærmiljø.

– Det er klart at så mange engasjerte foreldre gjør at saken synes mye bedre og dermed får mer oppmerksomhet. Det er bra.

Skylden på politikere

Men selv om UDE ifølge Døssland innrømmet i komitémøtet å ha «bommet», så var det ingenting foreløpig som tyder på at etaten vil vurdere å sette opp flere paviljonger/brakker på Engebråten og Disen, slik foreldrene ber om.

– Bydelsutvalgets (BU) vedtak fra forrige møte støtter også foreldrenes krav om flere brakker, og BU har bedt Byrådet om igjen å vurdere skolesituasjonen, forteller Døssland, som i tillegg fikk inntrykk av at UDE legger skylden for dårlig skoleplanlegging over på politikerne.

– Det er uforståelig. Allerede på slutten av 90-tallet var leder av Utdanningsetaten her på folkemøte i den gang bydel Grefsen/Kjelsås, og problemstillinger som snart fulle skoler i denne bydelen ble da diskutert. Så overraskende kan dagens vanskelige skolesituasjonen neppe være for etaten, sier Døssland.

Brakkekampen fortsetter

UDE noterte innspillet, men kommenterte ikke saken ytterligere.

– Nordre Aker Venstre vil jobbe videre for å få satt opp flere paviljonger, og vil også ta saken opp med Venstre sentralt. Paviljonger er kanskje ikke den beste løsningen, men bedre enn at barn og unge må skilles fra nærmiljøet, sier Døssland.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse