Trenger sko og drakter: Inviterer 50 flyktningbarn til fotballfest

Daglig leder og innehaver av Cageball i Nydalen, Ståle Fremstad, stiller lokalene i Nydalen til disposisjon for gratis fotballfest for flyktningbarna. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Leder av populære Cageball i Nydalen, åpner lokalene for gratis fotballfest for barna ved Torshov Transitmottak. Har du et par sko og kanskje en drakt til overs?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.10.2015 kl 14:12

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

– Hyggelig å bidra til en bedre dag for flyktningbarna, synes daglig leder i Cageball, Ståle Fremstad. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

NYDALEN: Sammen med initiativtager Lars Fosdahl, ønsker daglig leder av Cageball i Nydalen, Ståle Fremstad, å lage en festdag for mange flyktningbarn.

Søndag førstkommende inviterer de til fotballfest på de populære innebanene i Nydalen.

– Privilegium

– Vi tenkte jo litt rundt hva vi kan bidra med, dette er jo en sak som berører mange. Når man er privilegert og kan bruke disse lokalene et par timer for å gjøre livet litt hyggeligere for barna, så synes jo vi at dette var en god ide. Kanskje som oppfordring også til andre som har muligheten til å lage til noe tilsvarende, sier Ståle, som møter Nordre Aker Budstikke i Nydalen.

Banene ligger klare, fra klokken 13.00 - 15.00 søndag skal det spilles fotball og bare ha det gøy. Et avbrekk fra hverdagen som flyktning på transitmottaket.

Les også: Hvordan kurere det å være mørkredd? Synne (20) skal sove alene i skogen i tre døgn!

Ekstra utstyr?

Men, det trengs jo litt utstyr kanskje? Derfor samler nå Lars og Ståle inn fotballsko og kanskje drakter eller treningstøy i forkant - i størrelse fra 14 - 15 år og opp til 18 år.

– Bare å komme hit og levere i åpningstiden fra klokken 16.00 - 22.00. Sko, drakter og-eller treningstøy, og annet fotballutstyr. Gjerne også 4-er og 5-er baller, oppfordrer Ståle.

Det være seg innesko, kunstgressko, gressko - alle fotballsko-variantene kan brukes.

Og blir det overskudd av utstyr levert til Cageball, så gjør ikke det noe heller.

Gjerne beholde sko og klær

– Det glemmes jo igjen en del utstyr her også. Vi har avtale med folk som sender videre til kanskje barnehjem og andre som trenger det i østeuropeiske land. Det vil vi jo gjøre med eventuelt overskudd fra søndagen også. Men selvsagt kan barna beholde utstyret om de ønsker, sier Ståle.

Les også: Dagfinn (84) lunken til kald mat i omsorgsboligen - smøret smelter ikke i grøten!

6000 barn

Helt siden 2008 har det vært Cageball i Nydalen, i fjor sommer ble det også utvidet med en etasje over de første banene. Og det er populært på Cageball, blant annet som flittig brukt bursdagsfeiring sted. Ståle forteller også at så langt i år har rundt 6000 barn spilt fotball på innebanene i Nydalen. Cageball har også avdeling i Trondheim.

Hold deg oppdatert! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse