Flere kjente kunstnere deltar: Invitert med på TV-aksjonen

Chrisrian Houge, Unni Askeland og Dan Børge Akerø Foto: André Jerman

Flere kjente kunstnere deltar i år med forskjellige bilder de donerer til Blå Kors' kunstauksjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2008 kl 15:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: TV-aksjonen Blå Kors skal hjelpe barn og unge som lider under voksnes rusmisbruk i og utenfor Norge. I Norge er det minst 120 000 barn som sliter med foreldrenes rusmisbruk, i følge Folkehelseinstituttet. Gjennom TV-aksjonen ønsker Blå Kors å bevisstgjøre om rusmisbruk, slik at flere barn får den hjelpen de trenger.

- Norske kunstneres giverglede og entusiasme har vært helt enorm, sier leder for TV-aksjonen Blå Kors Harriet Rudd. Hun oppfordrer alle til å gi bud på kunstverkene.

Houge og Werp

17 kunstnere har donert arbeider, og blant dem er Elisabeth Werp fra Ormøya. Hun har stor sans for det Blå Kors står for og forteller at hun blir tynget av tanken på de barna som lever i en hverdag med rusede foreldre.

- Spesielt tenker jeg på det i juletider eller andre høytider. I tid hvor det skal være ro og fred lever noen i frykt og grusomhet på grunn av foreldres avhengighet til alkohol eller andre rusmidler, sier Werp.

Hun pleier ikke delta på slike arrangement, men synes denne aksjonen er så bra at hun velger å være med. Werp har donert til TV-aksjonen tidligere også, da pengene skulle gå til HIV-forskning.

Fotografen Christian Houge har donert et panoramabilde fra Svalbard. Kunstverket var en del av utstillingen hans "Arctic Technology" i New York, og ledelsen i Blå Kors ble fasinert.

- Jeg ble invitert etter de hadde besøkt utstillingen min, og jeg synes det er utrolig hyggelig å få lov å bidra. Blå Kors er en troverdig organisasjon og de hjelper folk som ikke er like heldige som oss andre. Derfor håper jeg de får inn mye for bilde under auksjonen, sier Houge.

Han minner dessuten om at det er viktig å bidra generelt i livet og at vi er priviligerte og må huske på det.

Bøssebærere

Helene Sandvig og Dan Børge Akerø er programledere 19. oktober, når Nrk sender den årlige TV-aksjonen ut til de tusen hjem. Aksjonen samler inn mer penger per hode enn noen anne innsamlingsaksjon i verden og er også verdesn sørste aksjon målt i antall deltakere. I tillegg til annen innsats vil omtrent 100.000 bøssebærere beøke landets 1,8 millioner husstander.

- Utrolig hyggelig å få være programleder for TV-aksjonen, sier Dan Børge Akerø til Lokalavisen mens han blir tatt bilde av.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse