Apple-gründer går ut mot Ipod og Iphone: – Ipod vil død

DØD: – Som bærbare transistorradioer og Walkman-spillere, så vil Ipod dø ut etter en stund, sier tidligere Apple-boss Steve Wozniak.

– Ipod er på vei ut og Iphone tilfredsstiller ikke brukerne, sier tidligere Apple-sjef Steve Wozniak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2008 kl 14:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
AMOBIL.NO: Det er i intervju med den engelske avisen The Daily Telegraph at Steve Wozniak, som startet Apple i sin tid med Steve Jobs, kommer med sine kontroversielle betraktninger.

I Intervjuet, som tok for seg teknologimarkedet som helhet, gir han Apples to største håndholdte suksesser få rosende ord.

Les også: Nå kan utviklerne snakke

– Glansdagene over

– Som bærbare transistorradioer og Walkman-spillere, så vil Ipod dø ut etter en stund. Mange har allerede hatt to eller tre generasjoner av spilleren, og når de selges overalt, synker prisen og salget stagnerer, mener Wozniak.

Wozniak mener glansdagene er over for Ipod, og stadig økende overproduksjon bekrefter at spilleren er på vei ned fra tronen som klodens mest populære mediaspiller.

Wozniak tror også at Iphone vil gå hardere tider i møte, rett og slett fordi systemet er lukket og basert på Apples proprietære løsninger. Som motsetning mener han at Googles åpne Android-plattform vil få stor suksess.

– Kundene får ikke det de vil ha når selskaper går proprietært og låser produktene sine ned, sier Wozniak.

Iphone nest mest populær

Samme dag som intervjuet ble publisert i The Daily Telegraph kunne NPD Group, et amerikansk analyseselskap, presentere tall som viser at Iphone 3G nå er den nest mest populære telefonen på markedet i USA.

Les også: Får Iphone 32 GB

17 prosent av alle telefoner solgt er en Iphone 3G, et hopp fra 11 prosent før lanseringen av den nye Iphone 3G. Den eneste telefonen som selger mer i statene er Motorola Razr V2.

Les flere saker om mobiltelefoner på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse