Irland er vennligst

PARTY: God stemning i Temple Bar-distriktet i Dublin.

Er du ute etter et vennlig ferieland, bør du dra til Irland. Det er nemlig er verdens vennligste land, ifølge Lonely Planet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.10.2007 kl 10:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

ØL: Populært brygg.

Se bildet større

IRLAND: Det er gjerne slik vi forestiller oss irene: Blide og hyggelige, med en Guinness i hånda på den lokale puben.

De fleste som har vært på landsbygda i Irland, vil sannsynligvis ikke si seg helt uenig med reisehåndboken Lonely Planets kåring. Har man først fått servert en Guinness og en morsom historie av en rødmusset bartender på en hyggelig pub, blir man som regel til en evig beundrer av den grønne øya med det sorte ølet. I 2008-utgaven av Lonely Planet Bluelists er Irland, inkludert Nord-Irland, kåret til verdens vennligste land. "The Troubles" er over, skriver avisen The Independent, og mener den irske befolkningen nå fokuserer på det de gjør best: Drikke godt brennevin, få fremmede til å føle seg velkomne og ha det moro.

- Århundrer med uro, beleiring, sult og utvandring, har gitt irene en utsøkt form svart humor og en vennlig holdning til fremmede, mener Lonely Planet.

Irland er også representert på Topp 10-listen over verdens beste bryggerier.

- Hvis du ikke vet hvorfor Guinness-bryggeriet er Irland største turistattraksjon, så må du være under 18 år gammel, mener Lonely Planet og legger til: "Den sirupseige nektaren er så god at vi tilgir de ansvarlige på Guinness for å ha satt sammen en omvisning på bryggeriet som ikke tar deg dit hvor Guinness brygges". Det irske bryggeriet, må imidlertid se seg slått av det australske bryggeriet Cascade Brewery på Tasmania.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse