Iverksatte sikringstiltak etter lokale protester

Bjørn Sandvik sto frem i lokalavisa og fortalte om det han - og flere - mener er utrygg påkjøring fra Sognsveien og ut på Ring 3. Nå gjør Statens Vegvesen noe med saken. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Ikke trygt, sa bilist Bjørn Sandvik om det nye kjøremønsteret fra Sognsveien og ut på Ring 3. Nå gjør Statens Vegvesen noe med saken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.01.2018 kl 18:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: Bjørn Sandvik fra Korsvoll møtte Nordre Aker Budstikke ved Ullevaal stadion i romjulen. Det skal skje store endringer i området, en helt ny gangbro er på gang, som erstatning for den gamle røde.

Slik skal den nye gangbrua se ut:

FOTO: Statens Vegvesen.

Rampa fjernet

For kort tid siden ble akselerasjonsfeltet, eller påkjøringsrampa, fjernet, og man kjører rett ut på Ring 3 fra Sognsveien, østover.

LES OGSÅ: Beliggenheten rett ved Ringveien gir store utfordringer for Bergbanen

Rett på Ring 3

– Når man kommer kjørende Sognsveien og skal ut på Ring 3 østover er man vant til å kjøre ut i akselerasjonsfeltet uten å måtte ta hensyn til trafikken på ring 3. Nå er feltet stengt og man kommer rett ut i hovedfilen på Ring 3. Dette burde vært varslet mye bedre og etter min mening med full stopp. Dette er ikke veldig trygt, sa blant annet Bjørn Sandvik.

HER KAN DU LESE HELE DEN TIDLIGERE SAKEN

Flere har også kommentert saken, på facebooksiden til Nordre Aker Budstikke.

Rett ut på Ring 3:

Vurderte tiltak

Per i dag står det vikepliktskilt mot de som kommer fra Sognsveien, ikke stoppskilt.

– Jeg frykter at det kommer til å skje uhell her, som følge av dette. Jeg har selv glemt meg to ganger og måttet stoppe ganske brått, sa også Sandvik.

Statens Vegvesen kommenterte også saken, og sa blant annet at de vurderte tiltak for å gjøre påkjøringen mer sikker. Og at årsaken til de midlertidige tiltakene er at de jobber med fundamentene til ny gangbru, som nevnt ovenfor.

Torsdag 4. januar kan Statens Vegvesen forteller til Nordre Aker Budstikke at de allerede natt til 5. januar setter igang arbeider på stedet.

Starter i natt

– Vi gjennomfører følgende tiltak, allerede i natt: Vi setter opp fysisk skille mellom kjørebanen som tar av til Sogn og Østgående gjennomgående løp. Erfaringsmessig reduseres da farten. Det settes også opp gule blinklys som varsler veiarbeid og fartsreduksjon til 50 km/t. I tillegg skal vi forlenge og utvide påkjøringsfeltet fra Sogn og mot Tåsen, østgående på Ring 3, kan Håvard Vikheim, senior kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen, fortelle.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse