ANNONSE
Annonse

Ja til Elbiler fra 2011

LEAF: Elbil fra Nissan, kommer i 2011.

I 2011 kan du kjøpe den første batteridrevne bilen fra Renault.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Selskapet har som mål å bli ledende i Europa på elbiler.

Tett samarbeid

Kampen om å komme først på veiene i Europa med masseproduserte elbiler hardner til. På startstreken står naturligvis norsk/finske Think City.

Dessuten jobber Tata på Herøya i Grenland videre med sin norsk/indiske Indica Vista. Men fortsatt kan Nissan med Leaf bli først ute med en fullverdig familiebil.

Nissan og deres alliansepartner Renault samarbeider tett om bli ledende på batteridrevne biler i Europa. Renault har nå offentliggjort at de setter det første eldrevne kjøretøyet i produksjon i 2011.

I bunnen ligger konseptet Twizy, vist første gang på høstens bilmesse i Frankfurt. Men Twizy, som skal produseres i Spania, har lite med bil å gjøre, og må mer oppfattes som personlig mobilitet.

Hurtiglading

Zoe er derimot fullverdig bil. Noe nær dette konseptet, også vist i Frankfurt tidligere i høst, går i produksjon i Frankrike i 2012.

Renault elbiler bærer i seg teknologi fra Nissan i Japan. Da snakker vi naturligvis om litiumion batterier som gir bilene rekkevidde på rundt 150 kilometer.

Batteriene lades normalt om natten, men kan hurtiglades i løpet av 20 minutter på spesielle ladestasjoner, dersom da ikke eieren velger å bytte til fulladede batterier på tre minutter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse