Ja til utbygging av NIVA-bygget

Et av hovedargumentenene til motstanderne er at NIVA-bygget er for synlig fra marka.

Byutviklingskomiteen går inn for utbyggingen av og rundt NIVA-bygget på Kjelsås.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Kjelsås: Høyre, Ap og FrP i byutviklingskomiteen sørget i forrige uke for flertall for utbyggingen av Norsk Institutt for vannforskning (NIVA) og området rundt. Det skriver Aftenposten. Det er Optimo AS gjennom firmaet Brekkeveien 8 AS som står bak planene om å bygge boliger på tomten. Den gamle hovedbygningen på ni etasjer skal bygges ut mot sør, og det er i tillegg planlagt seks blokker på to til seks etasjer. Den planlagte blokken nærmest Maridalsvannet blir redusert fra fire til to etasjer. Det er planlagt totalt 130 leiligheter i prosjektet. Nordre Aker bydelsutvalg har tidligere gått imot planene, og BU-leder Egil Ihlen (H) er skuffet over byutviklingskomiteens innstilling.

- Veldig, veldig skuffende, sier han til Aftenposten.

- Vår holdning til NIVA-bygget er at det burde vært revet og bygget nytt. Da er det en skikkelig nedtur at det i stedet blir bygget på, sier han.

Høyre- og bystyrepolitiker Stian Berger Røsland forsvarer derimot utbyggingen;

- NIVA-bygget er mildt sagt ingen perle, og vi hadde aldri foreslått å bygge det i dag. Men når det først ligger der, mener vi påbygget med ny fasade gjør det mindre brutalt, sier han.

Hovedargumentet til Nordre Aker BU, naboer og Naturvernforbundet er at bebyggelsen sør for Maridalsvannet ødelegger naturopplevelsen og skjemmer utsikten fra Maridalen og Lillomarka.

SV og Venstre ønsket ingen påbygging av høyblokken og lavere høyder på blokkene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse