NM i Slapp'a: Jakter på Oslos mest avslappede

Norsk Kaffeinformasjon leter etter avslappede personer til årets NM i slappa som arrangeres i august. Foto: Norsk Kaffeinformasjon

Er det en hovedstadsinnbygger som stikker av med seieren når Norgesmesterskapet i avslapping går av stabelen i august? Nå leter arrangøren etter deltakere fra Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.06.2008 kl 09:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Tekst: Maren Bækkelund Ellingsen

OSLO: Det ventes et hundretalls deltakere fra hele landet når NM i Slapp´a arrangeres i hovedstaden 23. august. Ifølge arrangøren, Norsk Kaffeinformasjon, er dette et av de største norgesmesterskapene som går av stabelen i løpet av året.

– Under fjorårets NM i Slapp´a hadde vi 120 deltakere, og i år ønsker vi å slå vår egen rekord. Vi vil ha deltakere fra hele landet, og ønsker kontakt med potensielle deltakere fra Oslo, sier informasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon, Marit Lynes.

Lavest puls

I dette uoffisielle norgesmesterskapet kjemper deltakerne om noe så uvanlig som å oppnå lavest hvilepuls i løpet av en fem minutters kaffepause.

– Men dette er ikke et mesterskap for latsabber. Vanlig hvilepuls er på 60 slag i minuttet, mens fjorårets vinner var nede i imponerende 48 slag i minuttet. Det skal relativt god kondisjon til for å få til det, sier Lynes, men understreker samtidig at NM i Slapp´a er for alle, og ikke bare for topptrente. Fjorårets eldste deltaker var 82 år, og han endte på 57 plass.

- La kaffepausen gjenoppstå!

NM i Slapp´a skal blant annet bidra til å sette fokus på den gode kaffepausen.

– Vi lever i et hektisk samfunn der hverdagen er travel. Kaffepausen er verdifull. Den gir folk en pust i bakken, og bidrar til at vi får summet oss og pratet sammen, sier Lynes. Hun mener derfor arbeidstakere kan ha godt av å legge inn en kaffepause eller to i løpet av arbeidsdagen.

– Sjefer bør oppfordre sine ansatte til å ta en kaffepause. Det er da det blir tid til uformelt snakk og gode idéer, og mye konstruktivt kan komme ut av en slik pause, sier informasjonssjefen.

(Pressenytt)

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse