- Jeg er tatt på senga, 100 prosent

Tomte-eier Albert Kr. Hære uvitende om romleiren på Årvoll.

Nå vil veientreprenør Albert Chr. Hæhre selge hele ridesenterprosjektet på Årvoll. Foto: Arkivfoto

Albert Kr. Hæhre sier at han ikke ante noe om at romfolket er invitert til å slå leir på hans tomt på Årvoll.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.07.2012 kl 09:10

ÅRVOLL: Fredag kveld inviterte deleier av Årvoll Eiendom AS, Vanessa Quintavalle, romfolket i Oslo til å bo på Årvoll.

LES OGSÅ: Romfolket flytter til ridesentertomta på Årvoll

- Hvorfor ikke, liksom. Siden jeg kjøpte råtomta i 2002 er dette første gang den kommer til nytte. Tomta er deres hvis de vil og får glede av den, sa Quintavalle til Dagbladet sent i går kveld.

 Den invitasjonen skal ha kommet uten at medeier Albert Kr. Hæhre var forespurt. Han eier halvparten av selskapet som eier tomta og er styreleder.

- Jeg har ikke gitt noen tillatelse til å etablere seg der. Jeg er tatt på sengen, 100 prosent, sier Hæhre.

Quintavalle har sagt til Aftenposten at romfolket kan bo på tomten til slutten av august, om ikke lenger.

- Ikke egnet for leir

- Har ikke Quintavalle tatt kontakt med deg?

- Nei, jeg har ikke hørt noe verken fra henne eller noen andre. Jeg har ikke kjennskap til hva som er bakgrunnen for at de kommer, sier Hæhre.

De siste tre-fire dagene har han hatt ferie, og har derfor ikke fulgt med på nyhetsbildet.

- Hva synes du om at de etablerer seg?

- Jeg har ikke tatt stilling til verken det ene eller andre, men det er ikke noe egnet sted å slå leir under noen omstendighet, sier Hæhre.

Området på Årvoll er en tomt som verken har toalett eller dusjfasiliteter, noe som gjør at naboene reagerer sterkt på etableringen av romleiren.

- Hva tenker du om at navnet ditt er knyttet til dette i alle Norges medier?

- Det kan du tenke deg selv. For meg er dette en stor overraskelse, og jeg får se hva jeg skal gjøre etter ferien, sier Hæhre.

På TV2 Nyhetene 18.30 ba Steinar Arnesen, leder i Bjerke bydelsutvalg, Hæhre om å legge forholdene til rette på eiendommen.

- Det er Hæhre som er grunneier, så da tar jeg det for gitt at han koker kaffe og stiller opp med toaletter og vann, sa Arnesen til TV2.

På vei til å selge

Tomta på Årvoll er ute til salg, etter ti år med planer om ridesenter. I 2007 fikk Årvoll Eiendom AS, etter mange år med nabokonflikter, lov til å bygge ridesenter av Oslo-politikerne.

Men nå har Hæhre gitt opp planene.

- Jeg har valgt å selge min andel av eiendommen, og Quintavalle har tatt over min del. Kanskje tror hun at hun eier hele, men det formelle er ennå ikke i orden, sier Hæhre.

- Hva med ridesenteret, hvorfor bygget dere ikke det?

- Det er så enkelt som at man vurderer ting annerledes etter ti år med naboprotester og stor bruk av ressurser, sier Hæhre.

Tidligere i vår tok byrådet tak i saken for å få svar på hva som skjer med ridesenterplanene på tomta. Det har også vært drevet pukkverkvirksomhet på området, uten tillatelse fra Fylkesmannen.

LES MER OM ROMFOLKETS SITUASJON:

KOMMENTAR: «Ikke i min bakgård»

Rumenske Surine: - Vi bor på samme måte i Romania

- Vi får heller godta en smekk på fingeren fra EU

- Byrådet må på banen og leiren avvikles i løpet av et par dager

TEMASIDE: ROMFOLK I OSLO

Slår seg ned på Årvoll

Klokken 13 lørdag ettermiddag rapporterte Aftenposten.no at 13 biler med romfolk hadde ankommet Årvoll. De sliter imidlertid med å sette opp teltene sine på området som er dekket av stein.

200 romfolk hadde i utgangspunktet slått leir utenfor Sofienberg kirke, inntil kirkeledelsen fredag ettermiddag bestemte at de måtte fjerne seg lørdag. Da hadde de bodd utenfor kirken i tre dager.  

Vi har ikke lykkes med å få tak i Vanessa Quintavalle.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon