ANNONSE
Annonse

- Jeg fikk panikk

Dette er tindenålen deltakerne skulle bestige.

Wenche Bøe synes det var litt urettferdig å måtte ryke ut av «71 grader nord» så tidlig. Klatringen i gårsdagens episode er noe av det verste hun har vært med på.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.11.2009 kl 14:53

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KORSVOLL: Korsvolls Wenche Bøe fikk et kraftig anfall av høydeskrekk under gårsdagens episode av TVNorges «71 grader nord».

Deltakerne skulle bestige Bladet, en spiss tindenål som balanserer helt ytterst på det bratte fjellet ved Mohns topp i Sunnmørsalpene. Dette ble for mye for Korsvoll-kunstneren.

- Da jeg kom opp og så tindenålen fra baksiden, syntes jeg at det så veldig ille ut, men jeg ville ikke syte og klage over at jeg har høydeskrekk, sier hun til Nordreakerbudstikke.no.

- Veldig flaut

Da hun kom midtveis opp den over 1400 meter høye tindenålen, sa det mer eller mindre stopp.

- Jeg fikk panikk da jeg ikke fant nytt grep, sier Wenche, som også jobber som bioingeniør.

Hun ga seg derimot ikke, og til slutt nådde hun toppen med litt hjelp fra noen av de andre deltakerne.

- Det var en fantastisk følelse å stå på toppen. Det føltes som om jeg kunne klare alt i verden, sier Wenche, men innrømmer at det var veldig flaut å komme ned igjen etterpå.

Klatrer hver uke

Wenche har tidligere fortalt Nordreakerbudstikke.no at hun syntes det psykiske spillet var det verste ved deltakelsen i TVNorges realityprogram.

Hun mener selv at hun ble offer for alliansespillet, da hun ble stemt ut av programmet i går.

- Det føltes veldig urettferdig. Jeg skjønner dem som sviktet meg, men jeg hadde samtidig trodd at de hadde litt mer guts, og at de ville vært på tur med de sterkeste deltakerne, sier hun.

Noe godt kom i hvert fall ut av den traumatiske klatreturen.

I gårsdagens episode lovet Wenche dyrt og hellig at hun aldri skulle klatre igjen. Nå er hun derimot blitt bitt av klatrebasillen, og klatrer gjerne flere ganger i uken, både inne og ute.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse