ANNONSE
Annonse

- Jeg må være sjukt forbanna!

Queen of Facebook Elisabeth Norheim nyter å engasjere og å provosere

Sterke meninger: Elisabeth Norheim kjører sitt eget løp og bruker ikke tid på å bli likt. Folk får tro det de vil.

Etter tungt press opprettet Elisabeth Norheim en blogg for en måned siden. Ett innlegg om gærne småbarnsforeldre, så tok det helt av.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.11.2012 kl 14:31

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: - Jeg twitrer og instagrammer ikke. Jeg er så mye på Facebook at jeg ikke kan holde på med andre sosiale medier. Hadde jeg gjort det, hadde jeg enten blitt lagt inn eller sulta i hjel. Skjønner du?

Hun ler rått.

Selverklært «Queen of Facebook», smertelig direkte og hatet/elsket på bloggen for Nettavisen. Men Elisabeth Norheim bryr seg ikke om hva folk mener; så lenge de ikke er familie, venner eller kollegaer.

- Jeg har googlet noen av de mest gærne som skriver kommentarer og det er jo selvsagt en grunn til at de skriver sånn.

«Kar med ølvom fra en sliten gård på Nordagutu med tredje kona fra Thailand». De kan skrike alt de orker og jeg svarer med en bensinslange.

"Skaff deg et liv"

Elisabeth er rak i ryggen, slank, eksotisk og vakker. Og singel.

- Folk skriver ting som: «Skaff deg en jobb», «Ikke rart du er singel». Jeg har en godt betalt og spennende jobb og jeg er da IKKE singel fordi ingen har lyst på dette! sier hun og lar hendene følge kroppens kurver.

Etter å ha skrevet innlegget «Småbarnsforeldre må slutte å plage folk» med dertil 279 kommentarer og 10 736 likes på Facebook, fulgte hun opp med innlegget «Klin hakke psyko småbarnsforeldre».

LES INNLEGGET HER: Småbarnforeldre må slutte å plage folk

LES INNLEGGET HER: Klin hakke psyko småbarnsforeldre

Utenfor boligen på Kjelsås blåste det allerede nordavind fra alle kanter, da Elisabeth igjen satt ved tastaturet. Hun var drittlei ungdomsfylla.

- Jeg skrev innlegget «Ungene dine drikker fordi du ikke bryr deg» fordi jeg vil at foreldre skal få øynene opp for det som skjer der ute, med deres sønn eller datter.

Jeg visste innlegget ville overraske, men ikke at det skulle provosere så mange som det tydeligvis gjorde. Når det gjelder ungdom og alkohol må alle voksne være på lag. Der er jeg beinhard.

Jeg har selv en sønn på 16 år som ikke drikker, noe jeg er utrolig stolt av. Tro meg, jeg er bydelens svar på FBI, jeg vet ALT!

- Som Ritalin

Elisabeth Norheim har bodd i 4 land og i 10 byer. Hun vokste opp i Mo i Rana med hjemvendte misjonærforeldre; banner så det synger hvis settingen er riktig, men drikker aldri.

- Det at jeg ikke drikker har ingenting med min oppvekst eller religion og gjøre. Det er helt random. Jeg syns ikke det smaker godt og jeg blir dårlig av det. Alkohol for meg er som Ritalin for folk med AD/HD. Skjønner?

Hun får stadig spørsmål om å dekke ulike temaer som anorexia, syklister og hundeeiere. Men innleggene må komme hjertet. For Elisabeth gjør aldri noe halvveis.

- Jeg blir opprørt over folk som tørker klær midt i stua. De må jo ha en mental kortslutning! Ja, det mener jeg, sier hun og fortsetter:

- Men det er ikke nok. Jeg må genuint engasjere meg og jeg må være sjukt forbanna.

- Apartheid på Storo

Elisabeth har tidligere uttalt at bydelen hun selv bor i er kritthvit.

- Hva med å flytte til Stovner, Groruddalen eller Holmlia? Til et mer flerkulturelt miljø?

- Gud! Når man tar trikken opp mot Kjelsås. Det er apartheid i Storo-krysset! sier hun og ler høylytt.

- At jeg flytta til Kjelsås var tilfeldig. Da jeg var yngre var jeg mye på besøk hos eks-kona til broren min på Kjelsås. Det er en nesten helt hvit bydel, men jeg har bodd der i 10 år nå, med verdens snilleste huseier, og jeg trives.

Selvsagt skulle jeg ønske det ikke var slike innvandrer og hvite ghettoer i Oslo, men det er dessverre en lost case. Trenger jeg mer blanding, drar jeg til Stovner senteret - der sklir jeg rett inn.

Hun rundt nylig 40 år. Det tok hun med fatning, helt til hun skulle på konsert. Konsert med ungdoms-idolet Lionel Richie.

- Richie hørte jeg masse på som ung og mimring er kult, men så begynte jeg å se rundt meg og da ble det jævlig traumatisk.

Alle så ut som de skulle dø i løpet av de neste ti minuttene, og alle damene der var på min alder. Det går vel an å pynte seg litt, i hvert fall å se ut som du har prøvd! Da ble jeg skikkelig deprimert.

- Sier opp

Elisabeth foretrekker nesten alltid kamerater fremfor venninner.

- De fleste jenter har dårlig selvtillit og prater om totalt uinteressante ting. Jeg velger mine venner med omhu - venner står man heldigvis helt fritt til å velge.

Så er vi venner og du driter deg ut, ja så sier jeg opp abonnementet. Ingen abonnerer vel på et blad de ikke liker!

LES OGSÅ: Jeg hater kollektivtrollene

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse