ANNONSE
Annonse

ANMELDELSE: Dragon Age: Origins

Jeg sier bare: Wow!

Spillet bærer Baldurs Gate-fakkelen videre med den største selvfølge.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2009 kl 13:55

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SPILLVERKET.NO: Bioware er et navn som vanligvis uttales med ærefrykt.

De er ingen ringere enn skaperne av Baldurs Gate, spillet som på flere måter revolusjonerte taktiske PC-rollespill i en fantasisetting.

Utvikleren står også bak kjente navn som Neverwinter Nights, Star Wars: Knights of the Old Republic og i litt nyere tid, Mass Effect.

Utviklerens CV er definitivt en av de mer imponerende der ute, og når Bioware vender tilbake til sine røtter med Dragon Age: Origins, spirituell oppfølger til Baldurs Gate 2, så er forventningene naturligvis skyhøye.

Fryktinngytende drage

I Dragon Age er vi tilbake i middelalderfantasiens verden igjen, med både magi, orker, alver, dverger og troll.

Landet Ferelden er i trøbbel, med borgerkrig og opprør innad i landet, i tillegg til en forestående invasjon av de orkeaktige darkspawn. Denne utrydningshæren ledes av en den fryktede erkedemonen, en gigantisk og fryktinngytende drage.

Uten noen hær å snakke om og uten ledelse ser fremtiden mørk ut for den fiksjonelle nasjonen. Det er her jeg, som superdedikert Grey Warden og fremtidig drageslakter kommer inn i bildet.

Sjekk også vår sniktitt på Dragon Age: Origins

Massivt og storslagent

Dragon Age er en verdig viderebærer av fakkelen for taktiske rollespill slik de var i gamle dager, men er også starten på noe nytt og spennende, så lenge spillet leverer salgsmessig er det mer eller mindre sikkert at oppfølgere kommer.

Utviklerne har ikke mistet retningssansen etter sine reiser til det ytre rom, og fantasifans verden over bør juble for det.

Når sant skal sies har jeg nærmest mislykkes som kritiker i denne omgang, fordi jeg har egentlig ingenting å utsette på Dragon Age: Origins. Med unntak av at grafikken kanskje ikke er det største blikkfanget i nyere tid så er spillet ganske så feilfritt.

Spillet veksler mellom å bare være er massivt, storslagent, og ofte direkte episk. Ved å låne elementer fra de som er størst i sine virker står Dragon Age: Origins igjen som en herlig og velsmakende cocktail i spillverdenen, fremfor en klisjéfylt og erketypisk etterligning.

Konklusjon: Få med deg dette spillet, på en eller annen måte.

Les hele anmeldelsen av Dragon Age: Origins på Spillverket.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse