- Jeg skvatt da de sa jeg vant!

Avildes (9) juletegning er på tusenvis av julekort i hele verden

Alvilde: En stolt Alvilde Bardum Grøndahl vant årets KPMG-tegnekonkurranse, og tegningen blir nå sendt ut på julekort til hele verden.Her med kaninen Cookie. FOTO: Privat

Alvilde traff temaet godt, med en fin og søt tegning, og ikke minst med fine og sterke farger. Dermed blir tegningen hennes å se på tusenvis av julekort.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.12.2012 kl 17:05

OSLO/MAJORSTUA: Alvilde Bardum Grøndal (9) vant det internasjonale revisjonsselskapet KPMGs juletegningskonkurranse i år, for barna ved "nabo" Majorstuen skole.

Nå er Alvildes tegning på tusenvis av julekort som blir sendt rundt omkring i verden.

- Jeg er veldig stolt over å ha vunnet tegnekonkurransen, og tenker mye på det. Gøy at min tegning nå er på så mange julekort. Da de sa at jeg hadde vunnet - så skvatt jeg! Det var jo så mange andre fine tegninger med også, forteller Alvilde Bardum Grøndal (9) fra Majorstua, og som legger til at det var "sånn medium" vanskelig å tegne den.

Gir bort klær og leker

Og noe av det Alvilde gleder seg mest til med jul, er å dra ned til sentrum og gi bort en sekk med pent brukte klær og leker til barn som ikke har så mye.

 - Det var sånn jeg kom på ideen med tegningen - å sette gaver ute på gaten. Jeg har jo hørt om, og selv sett tiggere og andre fattige - også på gaten. Da tenker jeg at det hadde vært fint om de også fikk gaver til jul, hadde hatt et eget hjem og mer penger, ifølge Alvilde.

En tradisjon

Marianne Sturmaier, senior HR-konsulent i revisjonsselskapet KPMG, forteller at selskapets juletegningskonkurranse har blitt en tradisjon. Flere hundre elever fra 1. til og med 4.trinn på Majorstua Barneskole, bidrar hvert år. Årets tema var «Hvordan små ting kan forandre verden».

I år holdes konkurransen for fjerde gang.

- En veldig hyggelig tradisjon. Mange flotte tegninger i år også. Alvilde vant blant annet fordi hun traff tema godt med en veldig fin og søt tegning, og ikke minst med fine og sterke farger som gjør seg godt på julekort, ifølge Sturmaier, og som legger til at de fleste julekortene - rundt 5000 - blir sendt digitalt, mens rundt 2500 blir sendt "på papir".

Og ellers i verden

I tillegg er Alvildes tegning også med, sammen med tegninger av barn fra andre land, på det internasjonale KPMG-julekortet, og som blir sendt ut i land i hele verden. Som blant annet i Barbados, Dubai, Greece, Guernsey, India, Jersey, Latvia, Malta, Norway, Portugal and Russia.

KPMG-huset i Oslo har også utstilling av alle tegningene i årets konkurranse - i følge Sturmaier til stor glede for ansatte og kunder.

KPMG har kontorer i 152 land over hele verden, med til sammen 145 000 medarbeidere. I Norge er det rundt 1000 medarbeidere fordelt på 26 kontorer over hele landet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon