Skadefri Andreas Thorkildsen: - Jeg tror på rekordkast

RÅSTERK: Skadefri og sugen på gull og rekord.

Med ekstrem fysikk har Andreas Thorkildsen (27) mål om å få til verdens nest lengste spydkast gjennom tidene i løpet av sommeren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.04.2009 kl 09:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

REKORDJAKT: - Forholdene ligger til rette for at jeg kan oppnå et rekordresultat, sier Andreas Thorkildsen.

SPEAKER.NO: Sesongens mål for Andreas Thorkildsen er verdens nest lengste spydkast. For Jan Zeleznys verdensrekord på vanvittige 98,48 meter regnes som bortimot uoppnåelig.

Tidenes nest beste kast tilhører Aki Parviainen og er på 93,09 - halvannen meter bedre enn Thorkildsens «pers» og norske rekord på 91,59.

- Jeg tror dette kan være året der jeg slår Parviainens lengde. Jeg har sluppet unna skader og er på det nivået jeg må være på denne årstiden, sier Andreas Thorkildsen, klar for avreise til den siste treningsleiren i Doha i Qatar før sesongstarten samme sted 8. mai, til Speaker.no.

Les også: Thorkildsen best i Europa

Skadefri

Thorkildsens bestenotering er over to og et halvt år gammel, satt under Bislett Games 2. juni 2006. Nå synes den dobbelte OL-vinneren at det er på høy tid å skyve spydgrensene enda lengre.

Les også: Thorkildsens suksessesong

- Forholdene ligger til rette for at jeg kan oppnå et rekordresultat. Med det mener jeg at ryggen ikke har voldet meg noen skadeproblemer. Jeg har kunnet trene for fullt uten å ta noen hensyn, sier Thorkildsen.

Les hele saken på Speaker.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse