Lyn-patriot velger å se glasset halvfullt: - Jeg velger meg Bodø!

Bastionen-talsmann Jan Briseid velger å tro på et liv i Adeccoligaen, men er likevel usikker!

Mens Lyn kjemper for livets rett, velger Bastion-talsmann Jan Briseid å tro på et liv i Adeccoligaen. Men han drøyer med å kjøpe flybillett til Bodø.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.12.2009 kl 15:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO VEST: Livet for Lyn-spillere og

—ledelse har vært usikkert lenge, og alle går en uviss jul i møte. For supporterne i Bastionen skifter stemningen mellom håp og fortvilelse fra dag til dag. Vi lar Bastionen-talsmann Jan Briseid slippe til med sine tanker om Lyns spesielle situasjon.

- Briseid, hvordan er stemningen i Bastionen?

- Stemningen er blandet. Når klokken har vært fem på tolv i flere måneder, sier det seg selv at de aller færreste av oss har den indre roen. På denne tiden av året skal man først og fremst glede seg til jul og diskutere neste sesongs terminliste på julebordet. I øyeblikket vet vi ikke om vi skal spille i første, andre eller sjette divisjon. Jeg venter med andre ord på å bestille flybilletter til Bodø, sier Briseid.

Beholdt humøret!

Lyn-patrioten velger uansett å se glasset halvfullt. Til tross for at det ble soleklar jumboplass og flere triste tap i høst, var det ikke bare sorgen på tribunen.

- Mot slutten av sesongen var det mye positivitet å spore. Selv om vi blant annet tapte for lillebror i byen og fikk storpryl av nedrykkskollega Fredrikstad, beholdt supporterne humøret. Det skal likevel ikke stikkes under en stol at engasjementet i sin helhet har fordampet noe. Færre på Ullevål, borteturer og pub og mindre vibrerende stemmebånd har vært tendensen i en lengre periode. Så hadde det da også vært en verdensnyhet om entusiasmepilen hadde pekt en annen vei, etter rettssaker, søksmål, bøter, sportslig havari og en vedvarende konkurstrussel.

Håp og fortvilelse

- Hvor stor er sjansen, tror du, for at Lyn faktisk åpner neste sesong mot Bodø Glimt?

- Ja, her snakker vi om 'tro' i nærmest religiøs betydning. Pendelen har svingt frem og tilbake mellom håp og fortvilelse i hele høst, og for mange har det nok virket som et Sisyfos-prosjekt, der tilsynelatende fremskritt har blitt avløst av stadig nye nedturer, sier han.

- Andre igjen kjenner bare slagene i trynet. Jeg har selv nært en grunnleggende optimisme for at vi skal dra dette i land, selv om også jeg har hatt mine tvil. På vei til Skifteretten her forleden, ble Karl Johan min Golgata, uten at jeg skal beskyldes for å blande jul og påske. Noen vil vel si at klubben allerede har hengt på korset en stund og venter på at noen skal hjelpe den ned. Og i det siste har det kommet signaler om at så kan være i anmarsj, selv om vi på langt nær er reddet. Jan Petter Sisseners inntreden er uansett et barometer på at målgang kan være oppnåelig. Fremtiden er uviss, men jeg velger meg Bodø, sier han.

Ambisjoner?

- I så fall, hvordan ser du på neste sesong, i forhold til spillerstall, nivå på adecco osv?

- Jeg må innrømme at jeg ikke har tenkt alt for mye på det sportslige hva angår neste sesong. Normalt satser nedrykkede lag på å rykke opp igjen umiddelbart, men det gjelder ikke oss. Vi har i løpet av sesongen kvittet oss med et dusin spillere, og skal være glad vi beholder plassen. Først og fremst må vi få på plass et budsjett vi vet vi klarer å holde, og i den forbindelse vil vi ta plass på skuldrene til Rolf Magne Walstad, som noen observante og kloke ugler, sier Briseid.

- Spillerstallen vil nok ikke endre seg i større grad fra hva den er i dag. Paul Obiefule tok med seg lønna si til Hønefoss, mens verken Kim Holmen eller Fredrik Dahm ser ut til å få noen ny kontrakt. Jeg ser dessverre vanskelig for meg at superspissen Jo Inge Berget blir med videre, og flere av de andre unggutta, som Knudtzon, Simonsen og Angan, er mer enn øyemat for andre klubber, sier han.

Lunkent rundt nye spillere- Tråden ”Nye spillere” på Bastionen-forumet har ikke gått varm den siste tiden, og vil nok forbli lunken en god stund fremover. Vi vil altså sitte igjen med en ung stall med masse talent og entusiasme. Men vi så hva som skjedde med HamKam, som rant rett igjennom Adecco etter nedrykket fra Tippeligaen i fjor. Nivået blant de nest beste er ikke noe å kimse av, og det vil bli en tøff sesong for oss i Lyn. Men forhåpentligvis noe mindre 'interessant'.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse