Snødeponi kan presse vekk retrievere: – Jeg vil ikke miste plassen min, matmor

Cecilie Kaurin og retrieveren "Tjorven" trives godt i Styggedalen. Kaurin mener området vil ødelegges dersom det blir snødeponi. Foto: alexander synstad

Norsk Retriverklubbs boltreplass i Styggedalen kan bli snødeponi neste vinter. Det er styremedlem Cecilie Kaurin sterkt i mot. – I så fall vil det ødelegge helt for oss. Vi bruker området året rundt, sier Kaurin.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.03.2009 kl 13:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
SØRKEDALEN: Norsk Retriverklubbs avdeling i Oslo og omegn har over 1000 medlemmer. I Styggedalen i Sørkedalen har de funnet sitt paradis. Med en leid varmestue som de selv har pusset opp, bruker medlemmene den skjermede plassen til klubbkvelder, kurs og konkurranser. Her trives de og her vil de bli. Vinteren har vist at det er mangel på snødeponier i Oslo. Området til klubben er ett av to som vurderes som snødeponi neste år. Avgjørelsen blir tatt iløpet av våren.

Kaurin og klubben mener det vil ødelegge for deres aktiviteter. Hennes retriever "Tjorven" trives godt på boltreplassen i Styggedalen. Matmor Kaurin mener snødeponi vil ødelegge for en unik plass. Medlemmer fra hele Oslo bruker området i Sørkedalen.

Helårsbruk

– Det er ikke bare haugene av snø i vinterperiodene som vil gjøre det umulig for oss. Området ligger i skyggen. Dermed vil det ta lang tid før snøen smelter. Før vi kan bruke området til trening av hunder, må det også ryddes for søppel og glasskår etter at snøen er smeltet, sier Kaurin.

Hun peker på at hensikten med dressurområdene er at hundene kan løpe fritt i den ordinære båndtvangperioden fra 1.april til 20.august.

Båndtvang

– Dersom området benyttes til snødeponi kan det ikke brukes til dressurområde før langt ut i juli. Det vil si en stor del av båndtvangperioden. Kommunen truer jo med å innføre permanent båndtvang. Da er det enda mer aktuelt å ha et avskjermet område som dette, sier Kaurin og viser at treningen med "Tjorven" har gitt resultater.

– Vi er en aktiv klubb og vi holder på et sted hvor vi ikke forstyrrer noen. Det er mangel på slike steder i Oslo. Vi vet at flere er i mot at dette blir snødeponi. For oss gjelder å være i forkant og vise at vi er sterkt i mot, sier Kaurin.

– Et sted må snøen være

Byråd for samferdsel og miljø, Jøran Kallmyr forstår at ingen vil ha snødeponi.

– Alle i byen må forstå at vi må ha deponier. Vi ønsker jo alle at gatene skal ryddes for snø. Vi vil ta med alle momenter i vurderingen før det tas en avgjørelse, sier Kallmyr.

Hele beredskapen i forbindelse med snørydding skal gåes igjennom av en konsulent. Iløpet av april kommer det en konklusjon.

– Vi skal se på hele beredskapen. Jeg skal ha tett dialog med fylkesmannens miljøvernavdeling, sier Kallmyr.

Han tror imidlertid det blir lenge til vi får en like ekstrem vinter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse