Carl Otto Løvenskiold eier store deler av Marka: – Jeg ville aldri gått til fots i skitraseene

Carl Otto Løvenskiold eier store deler av Oslomarka. Han er ikke tilhenger av å gå til fots i preparerte skiløyper. FOTO: LØVENSKIOLD VÆKERØ/ILLUSTRASJONSBILDE

Milevis med skitraseer kjøres opp over Løvenskiolds grunn. Løypa for skifolket eller marka for alle?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.01.2015 kl 19:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Det var et blogginnlegg av Sindre Wiig Nordby som fyrte opp under skiløypedebatten denne uka. FOTO: sindrewiignordby.blogg.no

OSLOMARKA: Carl Otto Løvenskiold er den største skogeieren i Oslomarka. Over hans grunn kjøres det opp milevis med preparerte skitraseer.

Hva tenker du om løypedebatten – løypa for skifolket eller marka for alle?

– Nå er det viktig å passe på at det ikke blir laget en for stor debatt og konflikter rundt hvordan man skal bedrive friluftslivet. Mitt inntrykk er at stort sett er jo de fleste fornøyde i marka, og at man kan bedrive friluftsaktivitene slik den enkelte ønsker, sier grunneieren.

Les innlegget til Sindre Wiig Nordby, som fikk skiløypedebatten til å eksplodere denne uka: «Dette er ulovlig! Dere gir faen, skam dere!»

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Skiløyper for skiløpere

– Men når det er sagt, jeg synes samtidig det er viktig at alle viser hensyn til hverandre i marka. Personlig synes jeg skiløyper er for skiløpere. Det er jo kun noen få måneder i året hvor det er skiføre, og da mener jeg at skitraseene bør forbeholdes de som har ski på bena, sier Løvenskiold.

Han legger til at han selv gjerne tar seg en skitur, klassisk er tingen.

– Det er jo et fenomenalt arbeid som legges ned i løypeoppkjøringen, legger han til.

Oslo kommune: – Det er greit å gå i løypene

Turveier tilgjengelig

– Det er mange turveier tilgjengelig også på vinterstid, for gående, syklende og ridende. Det handler også om å bruke marka der det mest er lagt til rette for den aktiviteten man skal drive med.

– Allemannsretten gir alle rett til å ferdes der de måtte ønske, men samtidig tjener vi alle på å vise hensyn overfor hverandre. Vi må kunne klare å bruke marka sammen uten at det blir konflikt?

– Jeg ville aldri gått til fots i skitraseen, understreker skogeieren.

LES OGSÅ: Dette synet sjokkerte Steinar Saghaug, styreleder i Friluftsrådenes Landsforbund

(Oslomarka består av ca. 2000 eiendommer. De største er Løvenskiold–Vækerø med 430 km², Oslo kommunes skoger med 170 km² og Losby Bruk med 43 km². Kilde: Wikipedia.no)

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse