Ap mot H i duellen

Jens: – Alle skal ha en trygg jobb

Jens Stoltenberg (Ap)

LES HVA HØYRE HAR SVART PÅ DE SAMME SPØRSMÅLENE HER Navn: Jens Stoltenberg Alder: 50 Bosted: Sentrum Hva er din hjertesak før valget 2009? At al...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

LES HVA HØYRE HAR SVART PÅ DE SAMME SPØRSMÅLENE HER

Navn: Jens Stoltenberg

Alder: 50

Bosted: Sentrum

Hva er din hjertesak før valget 2009?

At alle skal ha en trygg jobb. Arbeidsledigheten øker og vi skal gjøre alt vi kan for å trygge arbeidsplassene og skape nye der gamle forsvinner.

Hvordan vil du og ditt parti styrke Oslo-politikken på Stortinget?

Oslo trenger tydelige talspersoner. Den lista Arbeiderpartiet stiller med til valget har kandidater som er glad i byen vår og som vil bidra til at Oslos behov og krav blir hørt.

Hva kommer du til å gjøre for å styrke samarbeidet mellom partiene på Oslo-benken?

Jeg er opptatt av at vi må kunne se over partigrensene for å finne gode løsninger for Oslo.

Hva ønsker du og ditt parti å gjøre for å styrke Oslo-skolen?

Arbeiderpartiet vil styrke skolene i hele landet med flere og bedre lærere og flere skoletimer, samt en time gratis SFO hver dag. Alle skal få tilbud om leksehjelp og elevene skal ha fysisk aktivitet hver dag.

Hva ønsker du og ditt parti å gjøre for helsevesenet i Oslo?

Vi har igangsatt en helsereform som skal gi bedre samhandling mellom kommunehelsetjenesten og sykehusene, med særlig vekt på fastleger og forebygging. Det vil gjøre at flere får hjelp tidligere, slik at færre trenger sykehus. I Oslo sliter for eksempel sykehusene med at ferdigbehandlede pasienter blir liggende på sykehus fordi det mangler sykehjemsplasser. Bedre samhandling mellom alle ledd i helsetjenestene vil bidra til å løse dette.

Hva ønsker du og ditt parti å gjøre for kulturlivet i Oslo?

Vi har lovet å fortsette å satse på kultur, gjennom Kulturløftet II. Det betyr at det også i årene framover skal komme store penger til alt fra festivaler til korps. Alle barn skal få tilbud om kulturskole.

Hva ønsker du og ditt parti å gjøre for samferdsel i Oslo?

Vi har fått fortgang i arbeidet med dobbeltspor mellom Oslo og Ski. Det vil bety mye for de mange som reiser i og gjennom byen. Ellers har vi sørget for mer penger til sykkelveier, jernbane og veier.

Hva mener du om dages bevilgninger til Oslo kommune og bydelene her? Hvilke eventuelle endringer mener du bør gjøres?

Den rødgrønne regjeringen har sørget for mer enn 2 milliarder kroner mer til Oslo. Fordi vi ikke har brukt opp pengene til skattekutt har vi kunnet bruke mye penger på skole, eldre og barnehager. Men fortsatt er det mange uløste oppgaver, derfor mener vi at kommunene må få enda mer penger i årene framover. Så er det viktig hva de som styrer kommunen velger å bruke dem til. I Oslo går kommunen med overskudd, samtidig som det blir færre sykehjemsplasser. Men det er en debatt vi får ta til kommunevalget!

Hva ønsker du å gjøre for å øke tryggheten i gatene i Oslo?

Det viktigste vi gjør for trygghet er god forebygging, gjennom for eksempel ungdomstilbud og kortere skjenketider som vi vet bidrar til mindre vold. I tillegg trenger vi et sterkt og nært politi. I Oslo har regjeringen sørget for mer penger til politiet slik at de har flere politifolk ute og nye politiposter, som den på Furuset og den på Oslo S. Vi skal fortsette satsingen på politi.

Hva ønsker du å gjøre for Oslo ytre vest/ nord (Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern)?

Fortsette utbyggingen av sykkelveinettet og følge opp det arbeidet som er gjort med ny markalov, slik at dette fantastiske naturområder er tilgjengelig for alle.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

  • Informasjonskapsler ("cookies") i din nettleser
  • Teknisk info på servere
  • Brukerinformasjon i databaser

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

  • Noe teknisk informasjon som IP-adresse og nettleser lagres i webserveren sine logger. Denne tekniske informasjonen spares i 180 dager, og er nødvendig for at tjenesten skal fungere og for å ivareta sikkerheten. Disse dataene utleveres aldri til hverken avisens ansatte eller tredjeparter.
  • Google Analytics teller sidevisninger for å opprettholde en besøksstatistikk. Denne informasjonen er anonymisert og kan ikke brukes for å spore deg.
  • Enkelte tredjepartstjenester som nedlastede skrittyper og script kan logge din IP-adresse og annen informasjon på eksterne servere.
  • En informasjonskapsel settes for å identifisere deg som bruker mens du surfer på nettsidene. Denne slettes når du lukker nettleseren din, eller senest etter 360 minutter med inaktivitet.

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

  • Navn, adresse og annen kontaktinformasjon du selv oppgir i registreringsprosessen. Disse data er lagret frem til du sletter din brukerkonto.
  • Informasjon om abonnementet ditt, f.eks. når det ble kjøpt, hvordan det ble betalt, noen få sifre fra ditt kredittkort, abonnementets varighet og hvilket abonnement du har. Disse data lagres i 90 dager etter at abonnementet er utløpt eller til brukerontoen slettes.

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon