Jente-homeparty med Høyres stortingsrepresentant

Sammen med datteren Sigrid inviterte Kristin Vinje unge studenter hjem til lunsj og diskusjon. Fra venstre; Gina Ross Eriksen, Ida Heiberg, Sigrid Vinje, Kristin Vinje, Rebecca Frazee, Nora Dyrvik og Jojo Soon. FOTO: PRIVAT

Det var ikke lenge siden Arbeiderpartiets ordførerkandidat Tone Tellevik Dahl ble inviterte på kaffe og boller for å snakke om politikk. Høyres stortingsrepresentant Kristin Vinje fikk arrangert det samme hjemme hos seg, men ville spesielt nå ut til unge jenter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.06.2015 kl 19:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Det var god stemning hjemme hos høyrepolitikeren. FOTO: PRIVAT

KORSVOLL: Det virker ikke bare som det er Tone Tellevik Dahl som tenker på nye valgstrategier. Også Høyres Kristin Vinje holdt et homeparty hos seg selv for unge kvinnelige studenter.

– Jeg ønsker å bidra til å nå ut til særlig flere kvinner for at de skal engasjere seg og bruke stemmeretten sin, sier Høyres Kristin Vinje.

– Dette er første møte, vi tar med oss erfaringene fra dette for å utvikle konseptet videre.

Sammen med datteren Sigrid inviterte hun unge studenter hjem til Korsvoll.

Få lokale nyheter rett i nyhetsfeeden. Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Inspirasjon fra Svensk politiker

Vinje refererer til Gudrun Schyman i Sverige som inspirasjon for dette opplegget. Homepartyet er en mulighet til å lage en god dialog med folk som vanligvis ikke er så interessert i å gå på politiske møter, noe som spesielt gjelder unge damer, ifølge Vinje.

– Unge jenter viser seg å bruke stemmeretten sin i mindre grad enn andre grupper, og derfor synes jeg det er spesielt viktig å være tilgjengelig for at flere av dem skal få øynene opp for at politikk faktisk handler om hvordan samfunnet vårt skal være.

– Nå er det lokalvalg til høsten, og mange vet kanskje ikke helt hva forskjellene er mellom de ulike partiene, og mange synes kanskje det er så fjernt at de ikke gidder å sette seg inn i det.

LES OGSÅ: Inviterte ordførerkandidat hjem til boller og kaffe på Tåsen

Engasjerende debatter

Det troppet opp 8-10 jenter i tidlig tjueårene på Vinjes homeparty, hvor de hadde engasjerende debatter om blant annet studiefinansiering, drop-out problematikk, tidlig innsats i skolen og søndagsåpne butikker.

Vinje sier at hun hadde forberedt mange innspill i tilfelle det skulle bli taust rundt bordet, men det var ikke mye som skulle til for å engasjere jentene, som ifølge dem selv i utgangspunktet ikke er så engasjert i politikk.

– Flere kom med konkrete innspill, som for eksempel at biblioteket på studiestedet burde være oppe om kvelden og ikke minst i helgene, det er jo da de gjerne leser.

LES OGSÅ: Knut Arild Hareide hjemme på Grefsen: – Politikere tåler ganske høy temperatur. Men dette var noe annet. Relasjonen mellom KrF og Frp blir ikke den samme

Jusstudent Rebecca Frazee (22) som deltok på møtet syntes det var en positiv opplevelse.

– Kristin er en kjempeflink politiker og det var interessant for oss å kunne diskutere høyrepolitikk med henne.

Frazee sier at hun var interessert i politikk fra før, men visste ikke så mye om forskjellene mellom de ulike partiene. Hun legger til at hun har stemt litt forskjellig de siste årene, men har nå har et veldig positivt syn på Høyre.

Hun mener at dette absolutt er noe politikere burde satse mer på i fremtiden.

– Jeg kjenner jo datteren til Kristin fra før, noe som gjorde terskelen lavere. Da var det også mye lettere for meg å stille spørsmål. Stemningen var god, og jeg lærte mye om de politiske partiene, vi fikk alle veldig mye ut av dette møtet.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse