Jentehåndballens fremtid

Kjelsås håndball vokser, og det synes godt på jentesiden

 

Kjelsås håndballgruppe blir bare større og større, og det synes veldig godt på jentesiden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.10.2013 kl 09:54

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: - Totalt sett har det vært en solid økning fra 2009 til 2012, med nesten 200 flere medlemmer i håndballgruppa fra 373 til 560. Vi har flere spillere i år, sammenlignet med i fjor. Men antall for 2013 har vi ikke før om et par måneder, forteller sportslig leder i Kjelsås Håndball, Anders Pettersen.

Allerede mange

Og det gror godt på jentesiden. For eksempel teller nystartede jenter 05 allerede 25 stykker.

- De har kun trent noen få ganger, og er allerede veldig mange. Litt uvanlig. De blir vel over 40 stykker etter hvert de også, tror Pettersen.

For både jenter 04, 03 og 02 er over 40 spillere.

Trenger mer halltid

I fjor høst åpnet nye Kjelsåshallen.

- Usikkert hvor mye den nye hallen har hatt å si for rekrutteringen, men det er klart at den har gjort reiseveien enklere. Selv om vi fremdeles må reise en del. Vi har også  treningstid i Haugerudhallen, Norges Idrettshøyskole, Oppsal Arena, Engebråtenhallen, og trening i hallen på Grefsen stadion.

- Så man kan trygt si at det fortsatt er behov for halltid på Kjelsås, sier Pettersen.

Håndball i AKS

- De siste 3 årene har vi hatt fokus på å ansette trenere det første året spillerne spiller håndball (Kjelsås mini). Dette har blitt veldig godt tatt imot av foreldrene, og det har nok vært med på å øke rekrutteringen. Vi har også et samarbeid med Kjelsås og Grefsen Aktivitetsskolen. Her stiller vi med trener til barna, forteller Pettersen.

Mari og Sunniva er to av veldig mange ivrige småjenter i Kjelsåshallen, hver torsdag. Som nevnt har det nystartede 05-laget allerede 25 spillere.  Og det er grunner til det.

- Håndball er veldig gøy, også å spille kamper, forteller Mari.

For det har jentene forsøkt seg på. 

 -Det er veldig fint at man ser igjen skolevenner også på håndballtreningen, legger Mari til.

Sunniva er også inspirert av storesøster.

- Jeg har sett mye på kamper når storesøsteren min spiller. Håndball er gøy, og jeg kan være på trening sammen med vennene mine. Det er bra, for da kan vi også spille mot hverandre, og lage turnering, synes  Sunniva.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse