Jentetaxien har kjørt 2000 jenter trygt hjem

Jentetaxien har blitt en formidabel suksess - i sommer har den kjørt rundt 600 turer. Det betyr at 2000 jenter har blitt kjørt trygt hjem - helt gratis. Foto: Foto: Promo

Fire dager i uka i sommer har mellom 40 og 60 unge jenter praiet den knallrosa jentetaxien. Det har sikret dem gratis og trygg hjemreise fra byen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.08.2012 kl 09:25

OSLO: - At dette ble et bra trygghetstiltak for mange viser passasjertallene fra taxisjåførene, som kjørte over 600 turer med jenter trygt og gratis hjem i sommer, sier Roald Stene, markedssjef i SpareBank 1 Oslo Akershus til Sparebankens egen blogg.

600 turer

For når sommeren nå er på hell kan Sparebank 1 - som er en av bidragsyterne til Jentetaxien - notere seg nesten 600 turer med jentetaxien, og dermed nesten 2000 jenter, som har blitt kjørt raskt og trygt hjem fra byen.

- Det vi ikke på noen måte hadde forestilt oss var den enorme oppmerksomheten tiltaket fikk, sier Stene.

Jentetaxien har virkelig engasjert både bredt og vidt, høyt og lavt, og skapt et enormt engasjement både i sosiale- og i tradisjonelle medier.

LES OGSÅ: Gratis «jentetaxi» kjører jenter hjem i sommer

Håper å kunne fortsette

- Som mange andre hadde også vi sett med bekymring på at jenter på vei hjem fra sentrum på kvelds- og nattestid i økende grad var utsatt for negative opplevelser og at mange følte seg utrygge, sier Stene.

Det er Sparebanken 1 og P5 som står bak Jentetaxien, gjennom prosjektet «Vi bryr oss». Nå drømmer de om at flere skal bidra til Jentetaxien, slik at tiltaket kan opprettholdes.

- Vi håper at tiltaket inspirerer flere til å bidra til at Jentetaxien kan videreføres og utvides. Det er viktig at vi bryr oss, avslutter Stene.

LES OGSÅ:

- Jeg er trygg på Løkka, og ingen skal få ta fra meg det

- Vi må ta ansvar for egen sikkerhet

«Voldtektsbølgen i Oslo krever handling»

«Hva nå, Oslo?»

«Mange kvinner legger selv opp til voldtekt»

«Jeg vil ikke utsettes for et nesten-drap»

Ber drosjenæringen fjerne «råtne egg»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon