Nydalen-undergang mer forsinket: Jernbaneverket: – Vi beklager!

– 2.5 år etter at de første beboerne flyttet inn i Nydalen Kvarter, er fortsatt ikke arbeidene med undergangen startet. Det er kraftig provoserende, sier styreleder Gisle Erlien, på vegne av Heilo Vel. Bak Erlien er planen at undergangen skal gå inn, til høyre studentboligene. Foto: Kristin Tufte Haga

Jernbaneverket tar skylden for at Nydalen-undergangen blir ytterligere forsinket. – Saken har blitt liggende - det beklager vi på det ytterste! sier informasjonssjefen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.10.2008 kl 14:14

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NYDALEN: Det er flere kokker i undergangsaken fra Nydalen/Gunnar Schjelderupsvei og over til Grefsensiden. Nå innrømmer Jernbaneverket at de må være med å ta på seg skylda for at undergangsaken har blitt ytterligere forsinket.

LES OGSÅ:– Kraftig provosert!

– Beklager på det ytterste!

–- Jernbaneverket har latt denne saken ligge for lenge. Det må vi beklage på det ytterste - vi ønsker jo ikke å forlenge denne saken. Undergangen burde jo ha blitt bygget for lenge siden, og de nødvendige tillatelsene ble også gitt for lenge siden. Den nye runden i saken, med endringer - som må godkjennes av oss - fra entreprenøren - kom inn i mars. Vi har ennå ikke gitt svar - det er ikke godt nok, sier informasjonssjef Thor Erik Skarpen i Jernbaneverket, og legger til at de vil ta kontakt med utbygger snarest mulig for å få igangsatt planleggingen igjen.

Det er også i tråd med det plan- og bygningsetaten uttaler - etaten får ikke jobbet videre med saken før Jernbaneverket har uttalt seg.

Hvillke endringer?Nordre Aker Budstikke har også bedt om å få vite hvilke endringer det eventuelt er snakk om i forhold til undergang-prosjektet, men har foreløpig ikke mottatt mer info. Men avisen har også kontaktet utbygger, som sier at de vil følge opp med flere opplysninger i løpet av morgendagen.

Styret på egenhånd!

Og av nettsidene til Nydalen Kvarter, så kan man lese følgende: «Hvis det ikke bygges undergang vil Byggherre istandsette dette området og det vil tilfalle sameiet. I tillegg vil utbygger tilgodese sameiet med kr 500.000.»

I tillegg står det at en av styrets oppgaver er å innta en «formell holdning» til planene om undergang. Noe også styret gjorde, uten å spørre resten av beboerne om hva de synes.

Det går nemlig frem av et brev styret har sendt til plan- og bygningsetaten i mai inneværende år. Styreleder skriver at han representerer beboerne i Nydalen Kvarter, og at sameiet - som utbygger - heller ønsker en mer sikker løsning ved eksisterende Nydalen togstasjon, fremfor å bygge undergangen ved Gunnar Schjelderups vei.

Til Aftenposten uttaler forøvrig styreleder Ole-Gerhard Røn at han ikke ser noen betenkeligheter med støtteavtalen, som han kaller en «gentlemans agreement».

Men Nordre Aker Budstikke kjenner også til at styret nå har bestemt seg for likevel å spørre de andre beboerne om hva de synes om saken.

Nordreakerbudstikke.no følger saken.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse