Jevnt valgsig i Maridalen

Kirsti Brevik og Jan Arve Thonvald slår av en valgprat med BU-leder Egil Ihlen (i midten) utenfor valglokalet på Maridalen skole.

472 personer sogner til Maridalen Skoles valglokale. - Her har det vært et jevnt sig i hele dag, sier valgstyre-sjefen, Per Aubert.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.09.2007 kl 21:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

- Her har det godt rolig og hyggelig for seg. Ingen overraskelser eller spesielle episoder å melde om. De aller fleste har også skjønt at de skal stemme både på bydelspolitikere og kommunepolitikere. Valgoppmøtet tror jeg blir bra, sier valglokalets leder, Per Aubert.

Tvil

Og fortsatt siger folk inn i Maridalen skole – en time før lokalet stenger. Men ikke alle har bestemt seg ennå.

- Jeg tviler fortsatt.. Men jeg bestemmer meg vel inne i avlukket, sier Jan Arve Thonvald. Det hjelper lite at BU-leder Egil Ihlen (H) står utenfor med Høyre-lister klare.

- Det er uansett ikke lov å agitere for partipolitikken verken inne eller utenfor stemmelokalene, forteller Ihlen som selvsagt er spent på valgresultatet.

- Her i Maridalen har nok Sp også en del tilhengere, tror Ihlen.

- Mulig bydelsresultatene ikke er klare før om flere dager. Det blir en spennende ventetid, sier Ihlen, som hevder at han likevel sover veldig godt om valgnettene.

Nyanseringer

Kirsti Brevik har også tvilt, men er nå helt klokkeklar på hvilket parti hun skal stemme på.

- Ikke alltid like lett å følge med i bydelspolitikken, ofte små nyanseringer mellom partiene. Men vi leser budstikka, og prøver å få med oss hva de forskjellige bydelspolitikerne uttaler seg om, sier hun.

- Jeg synes lokalpolitikerne er veldig flinke til å stikke hodene frem i avisa, skyter Thonvald inn.

Valgets sprekeste

Lars Holter er hermed kåret til Maridalens valg-sprekeste. Han har nemlig gått helt fra Sørbraten til valglokalet på Maridalen Skole.

- Jeg må jo stemme, og rakk jo ikke bussen, sier Holter som også har vært tviler.

- Men nå har jeg bestemt meg, men forteller ikke hva jeg skal stemme på til dere, sier Lars på vei inn i stemmelokalet.

Markagrensen

Marianne Krogh og Jørgen Pedersen er også bankers.

- Men for to dager siden var jeg veldig usikker. Det er lettere å følge med i kommunepolitikken, i forhold til bydelspolitikken, sier Krogh.

- Men vi leser budstikka og prøver å holde oss oppdatert, legger Pedersen til.

- Det er i hvert fall en ting vi er 110 prosent opptatt av, og det er å holde markagrensen hellig. Så klart vi stemte mot golfbane i Maridalen den gangen det var på agendaen, forteller de.

- Golfbane-diskusjonen i Maridalen kan jeg love dere at er lagt død – for alltid, forsikrer Ihlen som fortsatt holder stand utenfor stemmelokalet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse