ANNONSE
Annonse

Jo mere vi er sammen, jo renere det blir

KLAR, FERDIG OG GÅ: Mio og ordfører Marianne Borgen åpner årets Ruskenaksjon. Foto: Vidar Bakken

Stor stemning da vårens Rusken-aksjon ble dratt i gang i rådhuset i dag tidlig. Barnehagerusken var først ute.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RÅDHUSET: Så er vårens store ryddeaksjon i gang. Barn fra ulike barnehager strømmet til rådhuset for å møte Rusken med general og ordfører i spissen. Og hvem andre enn Ruskengeneralen selv, Jan Hauger, tok imot barna i borggården.

Faren til Rusken?

– Åh se, der er Rusken, roper en. – Han har en sånn baby-liten bil, roper en annen.

De samler seg rundt Jan Hauger som må fortelle at han ikke er Rusken.

– Jeg er faren til Rusken.

– Åh, er du det, sier en litt skuffet.

– Ja, Rusken venter på dere inne i huset, forsikrer Hauger.

Da Nordre Aker Budstikke lurer på om han virkelig er faren til Rusken, ler Hauger og forklarer at dette med å være general er litt vanskelig for de minste å forstå.
Se bildet større

ER DU RUSKEN?: Neida, Jan Hauger er bare faren til Rusken. Foto: Vidar Bakken

Halvparten av byens befolkning

Han gleder seg igjen over engasjementet fra store og små for årets Rusken-aksjon.

– Tenk at cirka 300 barnehager har meldt seg på. Stort sett alle deltar og det er snakk om et sted mellom 25 -30 000 barn. I tillegg kommer 60 000 skolelever. Det er utrolig morsomt å jobbe sammen med barn og unge og være med å skape gode holdninger blant de yngste. Så må vi ikke glemme alle de voksne som deltar gjennom alt fra borettslag, boligsameier og velforeninger til ulike organisasjoner og enkeltpersoner. Det er et utall av aktiviteter over hele byen. Cirka halvparten av byens befolkning deltar i Rusken-aksjonen, sier Hauger.

Les mer om om Vårrusken på Ruskens hjemmeside

LES OGSÅ: Rusken og russen har inngått et samarbeid for å holde byen ren under russefeiringen – Russken!

Drar Rusken i halen

I garderoben på rådhuset summer det i spent forventning på hva som skal skje. Rusken får behørig oppmerksomhet der han går blant barna og noen er så modige at de drar han i halen.

FRISTENDE: Klarte ikke å la være. Det måtte bare til. Foto: Vidar Bakken

Flere barnehager fra Ammerud er de første som er med på åpningen av vårens aksjon. Den som er mest spent er Mio på fem år, som skal klippe snoren sammen med ordfører Marianne Borgen.

En livlig ordfører ankommer og Jan Hauger kan ønske alle barna velkommen og takker for at de vil være med på den viktige jobben å rydde opp i og rundt barnehagen de hører til. Det samme gjør ordføreren, som sammen med Mio står for den formelle åpningen.

Mio fører saksen med konsentrert alvor og da snoren er klippet er det klart for sang fra barnehagebarna. En av sangene var nylaget og hemmelig for anledningen med refrenget, jo mere vi er sammen, jo renere det blir.

Senere blir det utdeling av diplom og premier. Årets premie er en matboks med bilde av Rusken-generalens gule el-bil.

Lang dugnadstradisjon

JO MERE VI ER SAMMEN: Ruskengeneralen i allsang med barna. Foto: Vidar Bakken

– Jeg er utrolig glad for å se alle barna som ville være med å rydde opp etter vinteren. Her får de gode holdninger som de vil bære med seg videre, sier Borgen til Akersposten.

– I Norge har vi en lang dugnadstradisjon som blir holdt i hevd gjennom Rusken-aksjonen. Gjennom aksjonen er det mange som har det sosialt og gøy mens de gjør noe viktig for byen og nærmiljøet. Denne frivillige innsatsen har stor betydning for byen, samtidig som det skaper samhold og trygghet. Det er mange som føler stolthet med å bidra til aksjonen. Det skaper økt forståelse for hvor viktig det er å ta vare på nærmiljøet, sier Borgen.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse