"Jobben" jubler

Prosjektleder Pål Henriksen leder arbeidet som 240 rusmiddelmisbrukere utfører i Oslos gater, parker og på øyene.

Frelsesarmeens jobbprosjekt for rusmisbrukere vokser kraftig. Sist uke fikk "Jobben" en million ekstra fra rådhuset, og pengene trengs.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Oslo: – Bare denne uka har vi fått åtte-ti nye brukere. Til sammen har vi nå 240 registrerte brukere, forteller leder Pål Henriksen i Frelsesarmeens lavterskel jobbprosjekt "Jobben".

Frelsesarmeen tilbyr gjennom dette tiltaket arbeidstrening for rusmisbrukere, og de utfører oppgaver som kommer hele byens befolkning til gode. I grupper på fire til seks personer går de gatelangs og plukker søppel, de drar ut på øyene i Oslofjorden og rydder, i tillegg til en rekke andre mindre og større oppgaver. I det reviderte Oslo-budsjettet for 2007 bevilger H/FrP-byrådet sammen med KrF og Venstre en million ekstra kroner til "Jobben". Pål Henriksen skryter av Oslo kommune.

– Vi har et veldig godt samarbeid med Oslo kommune, både politikere og etatene, og vi ønsker å gi noe tilbake til kommunen gjennom det arbeidet vi utfører, forteller Henriksen.

Han understreker at rusmisbrukerne fra "Jobben" skal gjøre oppgaver som ellers ikke ville blitt gjort.

– Vi ønsker ikke å tråkke i noens bed, vi skal være et supplement. Men det er såpass store mengder søppel at vi har nok å henge fingrene i, sier Henriksen.

Prosjektet startet i september 2005, og mindre enn to år senere holder lokalene i semtrum på å bli for små. At de ekstra pengene får bein å gå på, levner Henriksen liten tvil om.

– Med de store mengdene søppel vi plukker på øyene trenger vi en større båt enn den vi har. Vi vil også investerte i mer utstyr og forhåpentligvis en ny bil, og ellers vil vi bruke pengene til å videreutvikle prosjektet, forteller han.

Henriksen er åpen for å ta på seg enda større oppgaver.

– Vi kunne sikkert tatt ansvar for en park Vi får gjort mye, samtidig som det ikke er noen hemmelighet at vi kan være litt uforutsigbare, innrømmer prosjektlederen.

Han mener prosjektet har positive ringvirkninger langt utover at det fjernes tonnevis med søppel fra Oslos fellesområder.

– Vi setter krav til hvilket rusnivå brukerne våre kan ha når de skal jobbe for oss, og for mange fører det til et redusert rusnivå generelt. Mange av brukerne føler de har fått et nytt innhold i livene sine, forteller Henriksen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse