Jobber høyt og lavt

Sammen med syv firbente "kollegaer" kontrollerte de 48.000 stolper i fjor, cirka halvparten av disse tilhører Hafslund Nett.

Mange tobente fra Hafslund er å se i mastene i bydelen om dagen. I sommer var det firbente som gjorde sin del av jobben.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Gutta fra Hafslund har god utsikt fra masta ved Sogn Studentby.

Nordre Aker: - Omlag 120 master i bydel Nordre Aker har råte og vil bli byttet ut nå fremover. Arbeidet ble påbegynt etter hvert som de ble funnet i 2006. I tillegg har omlag 80 master i bydelen en begynnende råteskade. Disse vil bli byttet i 2010, i god tid før det innebærer noen drifts- eller sikkerhetsrisiko, informerer systemkonsulent Johnny Rath ved Hafslund Nett.

- Det skal være så lite strømstans som mulig, men vil forekomme. Varsling til berørte husstander vil da komme i forkant, og det vil ikke berøre mange om gangen, opplyser Rath.

- Vi var i Nordre Aker bydel i fjor sommer, og sjekket master, for blant andre Hafslund, informerer hundefører Roger Søyland, som er tilknyttet Nesodden Dyreklinikk AS og innleid av Nett Partner. De gjør kontrollene av mastene ved hjelp av hund.

- Vi var i bydelen med schæferen Kaisa og labradoren Cero, informerer Søyland, som er utdannet ved Forsvarets Hundeskole, og tidligere har jobbet der i åtte år som instruktør med både narkotika- og sprengstoffhunder.

- Folk er veldig forståelsesfulle når vi er på jobb, Ofte må vi inn i private hager og "snuse". Å utdanne råtehunder er i prinsippet den samme opplæring som ved narkotika-, bombe- og minehunder, opplyser Søyland, som har åtte firbente til hjelp i jobben sin. I mai er de igjen å se i bydelen, klare for nye kontroller.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse