Johanne (63) opplevde å bli holdt igjen i løypa av sint skiløper

HUNDEKJØRER: Johanne Sundby (63) er hundekjører, og selv om hun bor i marka, så reiser hun med bil og hunder en times tid avgårde, for å komme til et mer "folktomt" område å trene på. FOTO: Privat

– Jeg orker ikke mer av kjeften fra de som skal gå fort i trikkeskinner. Ingen kan forvente å ha nypussede løyper hver eneste dag, sier hundekjører Johanne Sundby (63).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.01.2015 kl 15:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Johanne Sundby. FOTO: PRIVAT

MARIDALEN: Det er mange som vil bruke marka. Blant annet har Nordre Aker flere ivrige og gode hundekjørere. Johanne Sundby er en av de. Hun har fått mye kjeft i løypa, av sinte menn spesielt.

– Orker ikke mer kjeft

– Jeg bor i skogen fordi jeg konkurrerer i hundekjøring og har trekkhunder. Men selv om jeg bor i Marka med skiløyper i umiddelbær nærhet, så kjører jeg først ut av "min skog" med bil og hundene i rundt en time, for å nå skogsveier hvor det er færrest mulig. Jeg orker mer av kjeften som pøses over meg fra de som er i skiløypene i to timer og skal gå fort i trikkeskinner, sier Johanne Sundby.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Skiløypedebatten blusset opp denne uka, etter at Sindre Wiig Nordby skrev i et blogginnlegg «Dette er ulovlig! Dere gir faen, skam dere!» om frustrasjonen rundt at skiløypene blir tråkket i stykker.

Antastet i løypa

Sundby har også opplevd å bli antastet i løypa.

– Det var veldig ubehagelig. Sent en kveld for en tid tilbake, langt oppe i skiløypene ble jeg igjen nedkjeftet av en mann som var sint fordi jeg kjørte med hunder i løypa. Han kom bak ved sleden, tok tak i meg, å prøvde å holde meg igjen i løypa. Jeg fikk hundene i gang, rev meg løs og dro raskest mulig avgårde. En veldig ubehagelig hendelse, sier Sundby.

Hun mener det generelt tas mye hensyn i skiløypene.

– Ja, Jeg erfarer at vi er mange som tar veldig mye hensyn allerede. Vi hundekjørere er ute sent kveldstid, eller ofte også om natta, kun for å slippe å møte folk og slippe så mye kjeft, sier hun videre.

Trener om natta

Helgene unngår hun helt å ferdes i marka - før kanskje natt til mandag igjen.

– Uansett; Ingen kan forvente å ha nypussede løyper hver eneste dag. Mitt inntrykk er også at det kjøres opp nye preppede skitraseer ofte. Så noe rusk i løypa innemellom tror jeg vi alle faktisk må finne oss i fra tid til annen, avslutter Sundby.

Les også: Grunneier Carl Otto Løvenskiold: Jeg ville aldri godt til fots i skiløypene
Les også: Oslo kommune: Jo, det er lov å gå til fots i skitraseen
Les også: Luftet hunder i skiløypa: – Sjokkert over at folk kan være så ubetenksomme
Les også: Sindre Wiig Nordby: Dere gir faen, skam dere!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse