Jørgen ofret Tommys trøye

Nordea endte opp med den signerte Tommy Berntsen-trøya, mens Unicef mottok 25.000 kroner. Jørgen Sjeggestad (8) syns det er moro at Lyn-trøya kunne komme til så god nytte. Her sammen med Nordeas markedsdirektør Arne Lambech, Lyn-kaptein Tommy Berntsen og Unicefs generalsekretær i Norge, Kjersti Fløgstad. Foto: Fredrik Eckhoff

Da pappa Terje Sjeggestad foreslo å selge sønnens signerte Lyn-trøye, til inntekt for Unicef, var ikke Jørgen (8) vond å be.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.04.2008 kl 09:58

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
GRESSBANEN: Mange av Readys unge fotballspillere engasjerte seg sterkt i fjor høst, da tv-aksjonen gikk av stabelen, til inntekt for Unicefs hjelpearbeid mot hiv- og aidsproblemer i afrikanske land.

Det samme gjorde både Lyn- og Vålerenga-spillere, blant annet gjennom å verve bøssebærere i forkant av det store byderbyet på Ullevål samme kveld.

Kjøpte 18 drakter

På auksjonen gikk signerte Lyn-trøyer under hammeren, og her var det Terje Sjeggestad som fikk tilslaget. Han fikk seg derimot en liten overraskelse da det viste seg at han hadde kjøpt hele 18 trøyer, signert av både Lyn- og Vålerenga-spillerei i tillegg til Unicef-ambassadør Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg trodde jeg bare hadde lagt inn bud på én trøye! smiler han.

Dermed bestemte den aktive fotballfaren i Ready seg for at her var det mulighet for å skaffe enda mer penger til Unicefs viktige arbeid. Han spurte sønnen Jørgen, som allerede hadde hengt Lyn-kaptein Tommy Berntsens signerte trøye opp på veggen, om han kunne selge denne videre, og Lyn-supporter Jørgen hadde ingen innvendinger.

Nordea slo til

– Dette var jo drakten han absolutt ville ha, men det gikk bra, sier Sjeggestad. Han tok kontakt med markedsdirektør i Nordea, Arne Lambech, som forteller at de selv faktisk hadde lagt inn bud under auksjonen, men at det ikke hadde nådd frem. Derfor var det ikke vanskelig å skrive ut en sjekk på 25.000 kroner for den signerte kapteinstrøya.

– Denne vil henge på hovedkontoret vårt, forteller Lambech. – Det er artig å få tak i trøya, men det viktigste er at pengene går til et godt formål, sier markedsdirektøren.

Hjelper aids-barn

Fredag ble sjekken overlevert generalsekretær i Unicef Norge, Kjersti Fløgstad. Hun bor selv bare et par steinkast unna Gressbanen og setter derfor ekstra stor pris på engasjementet fra de unge Ready-guttene og fra Lyn-spillerne.

– Hva betyr 25.000 kroner i Unicefs arbeid mot hiv og aids i Afrika? spør Akerspostens utsendte.

– Helt konkret betyr 25.000 kroner for eksempel at 10 besteforeldre i to år kan få støtte til å ta seg av barnebarn som har mistet sine foreldre på grunn av aids, sier Fløgstad.

Engasjerte Lyn-stjerner

Initiativtaker Terje Sjeggestad setter stor pris på at forbildene i Lyn og Vålerenga bidro under tv-aksjonen sist høst. Han ser at de unge fotballgale gutta i Ready legger merke til innsatsen.

– De fleste av disse guttene er jo Lyn-fans, og de legger merke til at disse engasjerer seg. Det lærer de mye av, mener han.

Nylig inngikk Lyn-spillerne en avtale med Rikshospitalet, hvor de har forpliktet seg til å besøke sykehuset én gang i måneden.

– Slikt engasjement gir oss veldig mye tilbake. Vi ser at det er ting som er veldig mye viktigere enn fotball, og det er bra skolering for oss fotballspillere, mener Lyn-kaptein Tommy Berntsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse