Journalist fra Kjelsås drept i terrorangrep

Avdøde Carsten Thomassen fra Kjelsås var regnet som en av Norges beste utenriksjournalister.

Dagblad-journalist Carsten Thomassen fra Kjelsås ble drept i et hotellangrep i Afghanistan i går kveld. Thomassen var en svært anerkjent journalist, og kondolansemeldingene hagler i dag inn på Dagladet.no.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.01.2008 kl 11:26

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Angrepet fant sted på Hotell Serena i Kabul. Carsten Thomassen reiste sammen med delegasjonen til utenriksminister Jonas Gahr Støre, og bodde på hotellet. Han døde på operasjonsbordet i et tjekkisk feltsykehus i Kabul i går kveld.

Dyp sorg

Utenriksminister Jonas Gahr Støre avslutter besøket i Afghanistan i dag. Han er svært opprørt.

- Drapet på Carsten Thomassen er opprørende. Det er med dyp sorg jeg har mottatt budskapet om at Carstens liv ikke sto til å redde etter terrorangrepet mot Hotel Serena, sier Gahr Støre i en pressemelding i natt.

– Dette er en ubeskrivelig situasjon. Vi føler stor sorg og avmakt, sa Anne Aasheim, Dagbladets ansvarlige redaktør til Dagbladet.no.

Barndom på Kjelsås

Carsten Thommasen (39) kom til Kjelsås skole i sjetteklasse skoleåret 1981/82, og gikk ut av niendeklasse i 1985. Han har jobbet i Dagbladet siden 1999, og har vært fast ansatt siden mai 2001. Han har i perioder fungert som avdelingsleder, og var en betrodd medarbeider både som leder og journalist, forteller Aasheim.

Thomassen har reist verden rundt, og har også vært i Afghanistan tidligere. Han blir beskrevet som en av Norges dyktigste utenriksjournalister.

Taliban ansvarlige

Ytterligere seks personer omkom som følge av eksplosjonene og skuddutvekslingen på Hotell Serena. I tillegg er en ansatt i utenriksdepartementet hardt skadd. Taliban var raskt ute med å ta på seg ansvaret for terrorhandlingen.

Thomassen etterlater seg samboer og to barn på Tåsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse