Jubel i barnehagene

Barnehagene i Grefsenkollveien 8 og 12 jubler over den gode nyheten.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
- Det skal bli godt å få masten bort, og kraftledningen ned i jorden. Det er fortsatt usikkerhet rundt strålingsfaren fra kraftlinjene. Den usikkerheten skal det bli godt å få gravd ned i jorden, sier leder i Grefsen Terrassehus Barnehage, Helle Marstrander.

Hun berømmer det private initiativet for å få til en avtale.

- Flott at private krefter får dette til. Likevel, jeg synes det er underlig og beklagelig at ikke de offentlige myndighetene mye tidligere har vist et større ansvar for å få kraftlinjene ned i bakken, sier Marstrander.

Sameiet Grefsen Terrassehus eier barnehagen i Grefsenkollveien 12, og styreleder Per Eric Ståhlbrand jubler også.

- De mange gode medhjelperne har vært med på å få dratt i land dette flotte resultatet. Oslo Vei AS ved prosjektleder Jan Engen, har strukket seg langt i sluttfasen. Det har også bidratt til at det ble en avtale til slutt, sier Ståhlbrand.

Barnehagen i Grefsenkollveien 12 bidrar alene med 250 000 kroner.

- Det gjør barnehagen fordi det ikke er holdbart å leve midt oppe i en så stor strålingsusikkerhet. Den store skuffelsen i denne saken er netteier Hafslund. Selskapet går med milliardoverskudd, men til tross for henvendelser bidrar ikke Hafslund med en krone for å få høyspentlinjene i jorden, sier Ståhlbrand.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse