Jubel på Frysja

Sommeravslutning og tusenvis av kroner.

TI TUSEN I STØTTE: Torsdagskvelder samles psykisk utviklingshemmete fra hele Oslo på Frysja, her utenfor lokalene "Frysja 33". Bak fra venstre: Frivillig Roy Jensen, Linda Scott fra Gjensidigestiftelsen og president Civitan Kjelsås Grefsen, Mona Hansen. Foran fra venstre: Erik André Kalberg, Hans Henrik Karlsen, Line Marie Augnes og Ramou Luis. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga.

Ikke bare var det sommeravslutning for discoen for psykisk utviklingshemmete. I tillegg delte Gjensidigestiftelsen ut 10.000 kroner til torsdagsarrangementet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.06.2013 kl 10:28

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS/OSLO: - Dette arrangementet er uten tvil stor stas for brukerne. Det er nettopp slike aktivitetsskapende prosjekter stiftelsen ser etter. Vi håper dette prosjektet kan være til inspirasjon for andre, sa Linda Scott fra Gjensidigestiftelsen.

Hun delte ut hele 10.000 kroner til Civitans frivillighetsprosjekt på Frysja torsdager.

Snart 20 år

Civitan har helt siden 1995 arrangert disco for pyskisk utviklingshemmete på Frysja 33, med rundt 70 brukere fra hele Oslo. Hver torsdagskveld, og med eller uten ledsagere.

Her kan brukerne møtes, spise god mat, danse og knytte vennskapsbånd.

LES OGSÅ: DANSEFEBER PÅ FRYSJA

Men også kanskje flørte litt.

Dans og damer

- Her er det veldig gøy. Men ja, vi er her mye på grunn av damene og dansen, er gutta Erik André Kalberg (22) og Hans Henrik Karlsen (36) helt enige om.

Line Marie Augnes (23) og Ramou Lewis (19) er også faste gjester på torsdagsdiscoen.

- Og vi kommer nok mye på grunn av gutta. Og dansen da, sier de blide jentene.

Men nå er det altså siste dans på Frysja 33 før sommeren, og pause helt til september. Hva gjør dere torsdagene fremover da?

- Vi kan jo danse hjemme også da! Men vi er på plass til høsten igjen, ifølge Erik André.

Frivillighetsmidler

President for Civitan Kjelsås Grefsen, Mona Hansen, forteller at driften av disco'en er sponset av frivillighetsmidler tildelt fra bydel Nordre Aker.

Inngangspenger - kun 30 kroner - og salg av mat, er også med på å finansere driften.

- Men klart det hjelper med tilskudd som pengene fra Gjensidigestiftelsen. Det var første gang vi søkte nå, men det skal vi garantert gjøre for neste år også, ifølge Hansen.

Det er alltid tre voksne fra Civitan tilstede torsdagskveldene, i tillegg til ledsagere til flere av brukerne. Roy Jensen er en av de frivillige fra Civitan.

- Givende

- Det er så givende å bidra til at dette kan bli en fin kveld for de psykisk utviklingshemmete - bare en glede å være med her på torsdagskveldene, sier han.

Siden 2007 har Gjensidigestiftelsen tildelt nærmere 800 millioner kroner til nesten 3300 ulike prosjketer - for "å fremme trygghet og helse". Les mer om stiftelsen her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse