Jubel på Sørbråten!

Miljøverndepartementet sier ja til helårsboliger.

Miljøverndepartementet har talt: 105 "fritidsboliger" på Sørbråten kan være helårsboliger!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2013 kl 09:04

SØRBRÅTEN: Reguleringsplanen for Sørbråten har versert i åresvis, og er i utgangspunktet en plan som også skal bidra til å verne Maridalsvannet, drikkevannet til Oslo. I tillegg skal planen være i takt med Markaloven, siden området nettopp ligger innenfor markagrensen.

Nå har endelig Miljøverndepartementet avgitt sin innstilling. Den konkluderer med at det vil være opp til den enkelte grunneier å avgjøre om bebyggelsen skal brukes til helårsbolig eller fritidsbolig.

I innstillingen begrunnes det blant annet slik: "Ut fra en samlet vurdering av de faktiske forhold knyttet til bebyggelsen på Sørbråten og grunnleggende forvaltningsmessige prinsipper, er departementet kommet til at den eksisterende bebyggelsen på Sørbråten bør gis lik reguleringsmessig behandling. Dette innebærer at all eksisterende bebyggelse bør betegnes med kombinert reguleringsformål; nedslagsfelt/helårsbolig/fritidsbolig. Det vil da være opp til den enkelte grunneier å avgjøre om bebyggelsen skal brukes til helårsbolig eller fritidsbolig."

 

Les også: Smil på Sørbråten og Solemskogen

Stor jubel

Og det fører til stor jubel på Sørbråten. Kristin Dale Selvig er Sørbråten vels kontaktperson for reguleringssaken, og hun melder at vellet er svært lykkelig over innstillingen til Miljøverndepartementet.

- Etter tiår med usikkerhet rundt bolig-/fritidsboligstatuser, og etter en 15 år lang reguleringsplanprosess med  kommunale myndigheter og fylkesmann, får vi nå endelig medhold på alle punkter, sier en fornøyd Kristin Dale Selvig.

- Vi håper og tror at MIljøverndepartementets innstilling blir stadfestet etter høringen, så vi endelig etter alle disse årene kan få en vedtatt reguleringsplan for Sørbråtenområdet.

Les også: Fylkesmannen vil ikke gjøre marka-hytter om til helårsboliger

Endret fra bystyrets forslag

Bystyrets forslag til reguleringsplan, var blant annet at 14 av de 105 registrerte fritidsboenhetene skulle få status som helårsboliger. 

Miljøverndepartementet ber også Oslo kommune om å uttale seg til innstillingen, og innhente uttalelser fra alle berørte grunneiere, rettighetshavere og berørte organisasjoner, og med frist til 30. april.

"Før departementet tar en endelig avgjørelse bes kommunen avgi uttalelse til en slik løsning og i den forbindelse forelegge saken for grunneiere, rettighetshavere og berørte organisasjoner.." står det også i innstillingen.

Ifølge Miljøverndepartementet er denne planen også behandlet etter plan- og bygningsloven av 1985.

- Da gjelder at i den grad departementet velger å gjøre endringer i planen skal kommunen gis anledning til å høres. Etter den nye loven av 2008 er ikke dette nødvendig. Når det åpnes for at kommunen høres, er det også naturlig i denne saken at de berørte parter får ytret seg, skriver departementets informasjonsavdeling i en mail til avisen .

Fylkesmannen ga også innstilling i saken - og fylkesmannen ville ikke gjøre om noen av de 105 registrerte fritidsboligene til helårsboliger.

Les hele innstillingen fra Miljøverndepartemenetet her! (pdf-fil)

Miljøverndepartementet opplyste også mandag at reguleringsplanen for Solemskogen fortsatt er til behandling i departementet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon