ANNONSE
Annonse

Jubler for «Årets Navn»-penger

Senterdirektør Unni Merethe Aasgaard på Storo Storsenter overrekker premien til Ivar Bakke. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kirkens Bymisjon er strålende fornøyd med at Årets Navn, Ivar Bakke, valgte å gi premiepengene til deres arbeid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2010 kl 14:09

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Det var dere lesere som stemte Ivar Bakke fra Skjerven gård helt til topps i Årets Navn i Nordre Aker-kåringen nylig. Premiepengene

— 7000 kroner fra Storo Storsenter

— valgte han å gi videre til Kirkens Bymisjons matpakkeprosjekt i Oslo.

— Det må bli Kirkens Bymisjon. Jeg har hatt en drøm om at hvis jeg vant, skulle pengene gå til dem som ikke har det så greit som oss andre. Jeg treffer selv folk på gata, og kjenner mange som ikke engang har noe sted å bo, sa Bakke til NAB i forrige uke.

SKRIV DIN GRATULASJON TIL IVAR BAKKE HER!

Takknemlig bymisjon

— Vi i Bymisjonen er utrolig glade for gaven fra Ivar Bakke. Han er en ekte ildsjel og fortjener virkelig utmerkelsen. At han velger å gi gaven videre til oss, tar vi som et flott håndslag. Vi gleder oss til å bruke pengene for å hjelpe folk som trenger det i det gatenære arbeidet vårt, sier generalsekretær Sturla J. Stålsett.

Prosjektet «Grønn omsorg i storbyen» på Skjerven gård har som ambisjon å kunne tilby mennesker med demenssykdom meningsfulle og aktive dager, i trygge og omsorgsfulle omgivelser. Organisasjonen begynner nå å få de første erfaringene fra tilbudet som startet opp 1. september 2009, og responsen fra deltakere og pårørende er svært lovende.

— Alle involverte parter gir uttrykk for hvor viktig dette tilbudet er og hvilket fantastisk potensial som ligger i «Inn på tunet»-konseptet for personer med demens. Pårørende kan allerede fortelle sterke historier om mestring, mening og aktive dager for brukerne og om en krevende hverdag som har blitt litt lettere takket være tilbudet på Skjerven, sier Stålsett.

— Fantastisk beliggenhet

Helt fra Kirkens Bymisjon kom i kontakt med Skjerven gård og Tori og Jon Ivar Bakke, Ivars svigerdatter og sønn, ble organisasjonen overbevist om at dette var stedet de så etter, både med hensyn til gårdens fantastiske beliggenhet i umiddelbar nærhet til byen og i forhold til den mellommenneskelige kompetanse, raushet og åpenhet som «satt i veggene» og preget atmosfæren på gården.

— Kirkens Bymisjon er på vegne av brukere og pårørende svært takknemlige for dette og ser frem til et langsiktig samarbeid med Skjerven gård, sier Stålsett.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse