Nydalen-undergangen: Jubler for avslag

 

Plan- og bygningsetaten sier nei til nytt forslag om undergang ved Nydalen togstasjon. Det er Heilo Vel-beboerne strålende fornøyd med!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.04.2010 kl 16:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NYDALEN: – Vi har fått avslag på forslaget vårt om undergang ved Sandakerveien. Vi kan anke avgjørelsen, men vil neppe gjøre det. Vi forholder oss således til undergangen ved Nydalen Kvarter (red. anm: i enden av Gunnar Schjelderups Vei), og holder på med å avklare fremdriften med kommunen, sier utbygger Pål Hansen i Nydalen Bolig/Fri Eiendom AS.

 

LES OGSÅ: - Trenger ikke 110 timer

LES OGSÅ: Nydalen-undergangen: - Trenger 110 timer

LES OGSÅ: Jernbanen vil stenge

LES OGSÅ: - Universell utforming må vike

LES OGSÅ: - Politiet er enige med oss

LES OGSÅ: Godtar ikke flere utsettelser

Den opprinnelige planlagte undergangen i enden av Gunnar Schjelderups Vei – under jernbanen – og opp til gangbrua over Ring 3 over til Grefsen – er en del av reguleringsbestemmelsene i utbyggingen av Nydalen Kvarter.

Stor jubel

Og at etaten forkaster forslaget om i stedet å utbedre- og utvide undergangen ved Nydalen Togstasjon, er til stor jubel for blant annet beboerne på andre siden av Nydalen Kvarter – Heilo Vel. Vellet synes i likhet med Plan- og bygningsetaten at det nye forslaget ved togstasjonen ikke ville bli en bedre løsning.

– Dette er vi svært glade for – det gir jo håp om en tryggere skolevei, sier styremedlem i vellet, Asbjørg Hammer, og viser til Nydalen-barna, som må over Ring 3 for å komme til blant annet Grefsen Barneskole, og etterhvert også Grefsen ungdomsskole – i tidligere Grefsen videregående skoles lokaler. En undergang i enden av Gunnar Schjelderups Vei vil også bli mye nærmere beboerne, sammenlignet med undergang ved togstasjonen.

– Haster!

– Nå er vi veldig spente på om arbeidet fortsetter raskt, for å få undergangen på plass i 2010. Og vi er lettet over å høre at Nydalen Bolig neppe anker avslaget, så det ikke skapes ytterligere forsinkelser. Det haster med å sørge for at barna får en tryggere skolevei via undergangen!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse