Jubler for støymåling

Leder i Sameiet Villa Ullevål, Beate Nirmaier, håper på hjelp fra bydelen. – Støynivået fra T-banen er altfor høyt, sier hun. Arkivfoto: Kristin Tufte Haga

Bydelen vil nå rekvirere støymåling for Sameiet Villa Ullevål i Vestgrensa.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLEVÅL: Før sommeren skrev Nordre Aker budstikke om Sameiet Villa Ullevål som i følge leder Beate Nirmaier er sterkt plaget av støy fra T-banen, som går rett forbi leilighetskomplekset i Vestgrensa 27. Nirmaier har kontaktet bydelsadministrasjonen, som nå bekrefter at den vil rekvirere støymålinger fra området.

– Det er vi selvsagt glade for. Vi håper at støymålingene blir foretatt på tidspunkter av døgnet som er mest trafikkert av Sporveien – blant annet morgen og ettermiddag/kveld. Og om vinteren skaper telen ekstra rystelser i grunnen, sier Nirmaier, som likevel ikke forstår hvorfor det kun er snakk om innendørsmålinger ved støyberegninger, i henhold til støyforskriftene.

– Man har jo lyst til å være mye ute i hagen i løpet av året også. I tillegg står jo ofte vinduer og balkongdører åpne. Etter min mening burde det også være utendørsstøy-målinger i henhold til forskriftene, sier Nirmaier, som håper på at Sporveien etterhvert vil forstå behovet for støyskjerming fra T-banen mot sameiet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse