Juletrær dumpes i marka

Mange trær havner ikke på fyllinga. De kastes i Nordmarka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.01.2006 kl 12:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Ris: Et stadig økende problem er at marka brukes som et dumpingsted. Ikke bare i januar når folk ønsker å kvitte seg med fjorårets julgran, men hver sesong ser ut til å ha sitt å bli kvitt.

- Dette er et problem hele året. Om sommeren er det gress, og om høsten er det løv, sier daglig leder av Ris Vel, Carolyn Dahr. - Vi får jevnlig inn klager fra folk som beklager seg over at turveiene er blokkert av juletrær, forteller hun.

Hun ber nå folk om å ikke kaste trærne i naturen.

Tyiske steder der det blir dumpet mye avfall, er boligområder med inngang til marka, og i turstier.

- Det har vært et problem i flere år, og mange er frustrerte, sier Dahr. Ris Vel arbeider for at det skal være hyggelig og pent i området, og legge ting til rette for bydelens mange ivrige turgåere. Dahr synes det er vanskelig når det er så problematisk å få folk til å slutte dumpe avfall i marka.

Foreningen har jevnlig lagt lapper i postkassene i området, med oppfordring om få en slutt på dette.

- Vi har opplyst om hvor man kan levere avfall.

- Vi har vært i kontakt med Friluftsetaten, men foreløpig har vi ikke funnet noen løsning. Mye av grunnen henger sammen med økonomiske hensyn. Eventuelt kunne vi sette opp skilt, men tviler på om det har noen virkning. Vi ønsker først og fremst å oppfordre folk til å vise hensyn, avslutter Dahr. Renovasjonsetaten opplyser at fra hvert enkeltstående hus/enebolig i Oslo henter renovasjonsetaten (REN) inntil to juletrær med lengde inntil 2 meter. Beboere i borettslag og boligsameier må selv finne en løsning for bortkjøring av juletrær. Vi ønsker ikke å rette pekefinger, men mange i vårt område er plaget av dette.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse