Kafé 21 vernet etter brukerinnsats

Bent Gether- Rønning leder Nordre Aker bydelsutvalg, og sitter her sammen med bydelsdirektør Mona Taasen. Det var stor enighet om å verne Kafé 21 blant bydelspolitikerne da de behandlet budsjettet for 2012. Foto: Foto: Gunn Benjaminsen

To dager før jul fikk Kafé 21s brukere julegaven de hadde håpet på. - Vi er i lykkerus, sier daglig leder Ingebjørg Tiger.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN/KJELSÅS: Budsjettet for 2012 ble behandlet på årets siste møte i Nordre Aker bydelsutvalg 22. desember.

Kafé 21 mistet tidligere i år en stilling på førti prosent som keramiker. I budsjettforslaget for 2012 var det foreslått å kutte ytterligere. Det satte imidlertid bydelsutvalget en stopper for.

- Vi er i lykkerus i dag, sier daglig leder av Kafé 21 aktivitetshus Ingebjørg Tiger.

Hun forklarer at det planlagte budsjettkuttet ville ha betydd at brukerne av tilbudet ville møtt stengte dører enkelte dager.

Rett fra julemiddag

På bydelsutvalgets møter både i november og desember møtte brukere av aktivitetshuset opp for å forsøke å bevare tilbudet slik det er i dag.

- Fire-fem av våre brukere dro rett fra julemiddag på Kafé 21 til bydelsutvalgets møte for å forsøke å stanse forslaget om å kutte i tilbudet, sier Tiger.

Brukerne av Kafé 21 ble hørt, og det var bred enighet i bydelsutvalget om at aktivitetshuset driver et viktig forebyggende arbeid for mennesker i en vanskelig livssituasjon.

- Det er godt å vite at vi har bydelspolitikerne i ryggen, sier Tiger.

Åpent i romjula

Tilbudet på Kafé 21 er rettet mot personer over 18 år med psykiske problemer eller mennesker som er i en vanskelig livssituasjon, og som føler seg ensom, utslitt eller isolert. Tiger anslår at det er 15 - 20 faste brukere som er innom ukentlig, og at det totalt er rundt 50 - 60 brukere.

Kafé 21 er et lavterskeltibud hvor brukerne kan stikke innom når de selv ønsker, og det er ikke nødvendig å søke om å få plass.

Kafeen er vanligvis åpen på hverdager mellom klokken 10 og 15 og fra 10 til 18 på torsdager. I romjulen er kafeen åpen mellom klokken 10 og 14 på tredje, fjerde, femte og sjette juledag.

Hvis du vil vite mer om tilbudet kan du kontakte Ingebjørg Tiger på telefonnummer 22 22 24 42.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon