Kaffe latté-land

Etter et halvt år har det ikke blitt mye ferie på Lene Marie Gislerud. Foto: Kristin Tufte Haga

Å drive egen kafé er ikke noe hvileskjær. – Hard jobbing, men likevel kjempegøy, sier Lene, som nå har hatt kaféåpent i et halvt år. Men hun er ikke den eneste.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
GREFSEN: For ikke lenge siden var det ikke bare en kort spasertur til nærmeste kaffe latté for Kjelsås, Grefsen, og Disen-beboerne. Nærmeste kafémulighet var tradisjonelle Grefsen Bakeri og Konditori, i krysset Grefsenveien/Lettvintveien.

Og for noen var det da kanskje like kort – eller langt – å legge turen innom en av markastuene i nærområdet.

Fire nye

Så for et par år siden, skjedde det noe – og nå finnes hele fire nye "kaffe latté"-kafeer i samme området. Både "Gringo" på Frysjatorget, "Kaffe og Brød" på Grefsenplatået – også med avdeling i Disenveien – og på hjørnet av Kjelsåsveien/Lettvintveien, hvor Lene Marie Gislerud (24) holder til.

På selveste 17. mai åpnet hun "Hos Lene", og har nå vært kafévertinne i et halvt år.

Går rundt

– Fortsatt er det bare jeg som jobber her, hver eneste dag hele uken, fra morgen til kveld. Det er hard jobbing, men så er det innmari moro også! sier Lene en formiddag vi er innom.

Kafeen er nesten helt full. Særlig med håndverkere, som ifølge Lene tar både morgenmøter og lunsjpauser i kafeen.

Og ifølge Lene er det "liv laga" å drive kafé i Nordre Aker.

– Men hvis jeg teller timer jeg legger ned i kafédriften – i forhold til inntekt – så ville det nok vært mer lønnsomt å være fast ansatt et annet sted.

– Man kan vel ikke regne med å tjene all verden med en gang man starter opp med noe? sier Lene, som også leverer mat til arrangementer.

Fra latté til latté

– Men nå tror jeg området er mettet med kaffe latté-kafeer – vi er flere enn nok her nå, synes Lene, som likevel ikke merker noe spesielt til "finanskrisa"

– Jeg tror nok folk generelt går mer ut på kafé i vår-/sommer-/høstperiodene, i stedet for nå vinterstid. Men i helgene er det forresten fortsatt mye folk innom. Og jeg har til og med en kunde som går fra "kafé til kafé" lørdag og søndag. Kanskje det kan være et turtips til flere?

Bollene er stayere

– Man må jo prøve seg litt frem også når man starter en kafé; hva selger og hva selger ikke. Blant annet solgte jeg en periode brød i kafeen, men det gikk ikke noe særlig.

– Det det går mest i er kaffevarianter – særlig latte – og også en del kaffe i løs vekt. I tillegg til forskjellige lunsjvarianter. Men det aller "hotteste" er faktisk de gode "gamle" bollene! forteller Lene.

Noe fri

Det har blitt lite fridager det siste halve året på Lene. Men hun tok seg likevel ferie i sommer – hele tre uker, og stengte kafeen.

– Men det ble jo litt lenge for meg å sitte stille. Så jeg brukte mye av ferien til å lage smykker. De er forresten også til salgs, sier Lene som innimellom faktisk får tid til samboeren.

– Jada – nå blir det faktisk en juleferie også – til Gran Canaria. Det skal bli deilig. Men først skal jeg nok lage julestemning her i kafeen, smiler den unge gründeren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse