Kaller Ullevål sykehus et hotell i særklasse

Her er en gladsak fra Helse-Norge

 

Harald Dahlstrøm (48) hadde aldri vært innlagt på sykehus, og gruet seg voldsomt til den store ryggoperasjonen. - Helt ubegrunnet! For en oppfølging og den gode følelsen av virkelig å bli tatt vare på under sykehusoppholdet, roser han.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.11.2014 kl 10:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: Forrige onsdag ble Harald Dahlstrøm fra Berg booket inn på pasienthotellet ved Oslo Universitetssykehus avdeling Ullevål. Han gruet seg i flere måneder og hadde ifølge ham selv noe på kanten til ren «angst» foran den nødvendig store ryggoperasjonen.

Til slutt kom endelig innkallingen til operasjon.

- Jeg har vært heldig og aldri ligget  på sykehus. Når man leser alle de negative sakene i media om Sykehus-Norge, så er jo det med på å gjøre folk skeptiske og redde til et sykehus opphold. Jeg gruet meg i hvert fall veldig til dette, forteller Harald.

Les også: Pengegave på 6.8 millioner blir lys rundt Sognsvann

Avisen møter han et par dager før han etter planen skal skrives ut fra Ullevål, etter mer enn én uke som innlagt pasient.

- Helt ubegrunnet

- All gruing var helt ubegrunnet! For en service, oppfølging og den gode følelsen av virkelig å bli tatt vare på under sykehusoppholdet, roser Harald.

Han fortsetter.

- Den positive opplevelsen startet allerede da jeg var innbooket ved hotellet her. Etter kort tid kom både sykepleiere, kirurg og leger innom, for å grundig oppdatere meg på hva som skulle skje i dagene fremover. Alle var veldig blide,hyggelige  og positive folk. Klart det betyr mye i en slik situasjon, det er ikke bare informasjonen som er viktig da, sier Harald.

Les også: De folkevalgte skal ikke gi blaffen i de berørte

 

Han forteller også om anestesilege som tok seg god tid til å snakke og berolige Harald i forkant av den foregående operasjonen. Klokken 6.00 dagen etter ble Harald vekket, av ifølge han selv en «solstråle». Alt gikk videre etter planen. Operasjonen tok mellom tre og fire timer. Utpå dagen torsdag, våknet han opp av narkosen.

Ekte blidhet og god omsorg

- Der fortsatte den utrolig gode oppfølgingen og den gode servicen. Det var ekte blidhet og god omsorg blant alle  de ansatte. De var hos oss hele tiden, én pleier på to pasienter. Det første de spurte om var: Har du det bra? Er det noe du har lyst på? 

- Kan ikke huske at jeg noen gang har opplevd en slik service på de fineste hoteller eller restauranter engang. Et hotell i særklasse, mener Harald.

Han har selv reist veldig mye både i innlandet og utlandet, og også bodd mye på hotell.

Samme dag etter operasjonen flyttet Harald inn på Ortopedisk avdeling. Der fortsatte den gode sykehusopplevelsen.

- Det er de ansatte her som løfter opplevelsen av å ligge på sykehus. De må jo være håndplukket?

- Nydelige lammefrikadeller

Harald skryter også av maten.

- Jeg er mildt sagt veldig opptatt av god og hjemmelaget mat, og dertil kresen på mat. Men også maten her ved sykehuset har vært svært bra. For eksempel kommer jeg ikke over første middagen - nydelige lammefrikadeller med kjempegod saus til. En virkelig innertier!

Les også: Lusalei på Kjelsås skole

Man får mye tid til å tenke gjennom et lengre sykehusoppfold.

- Noe jeg har tenkt mye på, er at det faktisk arbeider 10.000 mennesker her ved Ullevål sykehus. For meg virker «bedriften» som ekstremt velorganisert og med et utrolig logistikksystem, med en fantastisk informasjonsflyt. 

Harald gleder seg nå til å komme hjem.

Men skulle jeg trenge en operasjon igjen, så kommer jeg i hvert fall ikke til å grue meg på samme måte, sier Harald, dypt takknemlig over behandlingen han har fått som innlagt ved Ullevål Sykehus.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse