Test: Sony Ericsson Satio: Kamera-killer

TESTET: Sony Ericsson Satio

Vi har testet en av de råeste kameramobilene som er å få tak i.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.11.2009 kl 12:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

MEGAPIKSELMONSTER: Er det på tide å kvitte seg med digitalkameraet?

AMOBIL.NO: Forventningene har vært store helt siden Sony Ericsson lanserte det som da het Idou i februar i år.

I mellomtiden har den byttet navn til Satio, men hovedattraksjonen er fortsatt på plass, nemlig et kamera med 12 megapikslers oppløsning.

Se bilder av Sony Ericsson Satio her

Fortsatt fullspekket

Spesifikasjonene er i det store og det hele beholdt siden den gang, og selv om de naturlig nok var enda mer imponerende i februar, har det ikke gått så lang tid at dette blir kjedelig.

Sony Ericsson Satio er en ren trykkskjermtelefon med en 3,5 tommer stor skjerm. Her finner du ikke noe tastatur som kan skyves frem, all inntasting foregår ved å trykke på skjermen.

Selv om talltastaturet mangler, er ikke Satio noen sylfide, men buler tvert i mot ganske bra i bukselommen.

Her finner du alle produktdetaljene

Høytrykk

Et visst press kreves for at skjermen skal reagere, men selv om betjeningen ikke er like lett og elegant som på en berøringsfølsom skjerm slik du finner i Iphone, er brukervennligheten godkjent.

Satio har såkalte S60-menyer. Du finner samme versjon av disse menyene i for eksempel Nokias flaggskip N97. Noen tilpasninger har Sony Ericsson lagt til, og selv om de ikke har like lang erfaring som Nokia med disse menyene, fungerer de allikevel forholdsvis greit.

En fordel med de Symbian-baserte S60-menyene er at vesentlige nyttefunksjoner i det store og det hele er på plass. Kalenderen holder også for krevende brukere, adresseboken er rikholdig og andre nyttefunksjoner som redigering av dokumenter er på plass.

MOBILSKOLEN: Kom i gang med S60

Forretningsbrukeren vil også glede seg over at synkronisering med Exchange er på plass.

Jommen kan du ringe med Satio også, og den fungerer bra som telefon. Ulempen er at den spiser strøm med god apetitt, slik at du bare kan venne deg til å lade den hver natt.

Kamera i eliteklassen

På multimediefronten er det kameraet som har fått mesteparten av oppmerksomheten, og bortsett fra kameraet er det ikke mye å skryte av.

Kameraet er til gjengjeld meget bra. Spesielt er bilder tatt i dagslys av fullgod kvalitet slik at Satio faktisk kan erstatte ditt vanlige kompaktkamera.

Se bilder tatt med Satio

Sony Ericsson Satio må kun se seg slått av Samsung Pixon 12 hva gjelder bildekvalitet.

Les også: Dette er markedets beste kameramobil

Forskjellen er ikke større enn at dette ikke trenger å ha avgjørende betydning når du skal velge mellom de to, og andre faktorer kan like gjerne bli avgjørende.

Stor skjerm, et velkjent menysystem, og at den også kan fungere som en fullverdig smarttelefon taler til Satios fordel og gjør at den på tross av at den ikke briljerer er et trygt valg.

Les hele testen av Sony Ericsson Satio på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse