Kamerat-hilsninger på Kjelsås

Thorvald Stoltenberg talte til Kjelsås Ap.

Til røde flagg og hornmusikk marsjerte Thorvald Stoltenberg med tilhengerskare under Kjelsås' 1. mai-markering.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.05.2009 kl 18:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

I taktfast marsj gikk 1. mai-toget på Kjelsås.

Se bildet større

Mens politikere snakket om solidaritet, sang Lars Klevstrand flere viser rundt samme tema.

Se bildet større

Leder Knut Braaten i Kjelsås AP ledet an i 1. mai-toget.

Se bildet større

20 år etter sist 1. mai-besøk var den tidligere Ap-politikeren og toppdiplomaten tilbake på Kjelsås og hilste verandaflaggerne. Foto: Anders Jørstad

KJELSÅS: Fra startområdet ved Trikkehallen gikk ferden mot Folkets Hus i Myrerveien der Tempo Høybråten Janitsjar i stillestående parade avsluttet med solidaritetens nasjonalsang "Internasjonalen". Dette fikk også fram barndomsminner i Stoltenberg, som meddelte korpset og de rundt 200 tilskuerne at "dere spilte bedre enn i 48."

Solidaritetshumor

Inne i salen på Folkets Hus hvor kaffe og kaker ventet, var det også en god del barn med foreldre å spore blant de mange hvithårete, før den lokale Ap-veteranen Florin Olsen bestemte at alle skulle ta "Internasjonalen" én gang til - denne gangen som allsang.

Deretter beordret Knut Braaten som leder av Kjelsås Arbeiderpartilag Thorvald Stoltenberg opp til talerstolen. Etter velkomstapplausen, forklarte den tidligere utenriksministeren og toppdiplomaten stolvalget.

- Grunnen til at jeg satte meg lengst unna talerstolen, er ikke fordi jeg er sjenert av meg, men fordi applausen varer lenger med den lange veien opp hit, fortalte han.

Partipolitikk

Stoltenberg leverte også politisk retorikk.

- Ronald Reagan sa engang at staten er ikke løsningen på problemer, staten er problemet. Men i dag ser man jo at det frie markedet i USA har ført til at dette landet er det som har fått mest hjelp av staten på grunn av finanskrisen.

Visesangeren Lars Klevstrand kjente også sin besøkelsestid da han tok med seg gitaren opp på talerstolen og serverte gamle viseklassikere.

Etter å ha stemt Venstre i alle år, møtte operasanger i Den norske opera og ballett, Kristin Rustad Høiseth, fra Kjelsås til sitt livs første 1. mai-markering. Og ettersom Stoltenberg ga henne både klem og kyss på kinnet, kan det hende at hun igjen velger sosialdemokratisk til høsten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse