Kamp om plassene på Rønningen

Med et godt miljø og nærhet til sentrum, stortrives spydkasteren Sveinung Blikom og danseren Christine Skundberg som "rønnere" i Grefsen-åsen. Foto: Anders Jørstad

Mot et rekordår for antall søkere, demonstrerte Rønningen folkehøgskoles dansere, musikere og spydkastere (!) "Rønningvennskap" i praksis under informasjonsdagen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.03.2009 kl 12:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
RØNNINGEN: Med over dobbelt så mange søkere som det er plasser, blir det kamp om å få innpass til folkehøgskolen i Grefsenåsen til høsten.

I tillegg til lokale elever fra Grefsen, huser den eneste folkehøgskolen i Oslo i dag elever fra Skjervøy i sør til Hammerfest i nord.

Mange linjer

Til informasjonsdagen sist lørdag kom søkere fra blant annet Gjøvik og Bergen for å ta skole- og internatlivet – eller det "intense sosiale miljøet" som rektor Svein Marstein kaller det – i nærmere øyesyn.

Med ti studieretninger kunne rektoren også kunngjøre at folkehøgskole ikke lenger er ensbetydende med tekstilarbeid. Med egne linjer for dans, musikk, lyd og bilde, kunst og design, solidaritetsarbeid, ekspedisjoner, språk og toppidrett, utgjør elevmassen på 131 et bredt mangfold.

– Jeg trives kjempegodt her, og de mange linjene gjør miljøet veldig mangfoldig og spennende, mener Sveinung Blikom, spydkasteren som kombinerer oppholdet på Toppidrettssenteret med å være elev på Rønningen.

– Ikke et sidesporNRK-veteran og en av skolens forelesere, Gunnar Grøndal, mener at oppholdet på Rønningen gir rom for å utforske nysgjerrigheten, og at folkehøgskolen ikke er et sidespor i utdanningsløpet. Og når publikummet i den fullsatte gymsalen fikk servert store mengder energisk dans og musikk – samt filmopptak fra studieturene med ørkensafari i Afrika og shoppingtur i Beverly Hills – viste "rønnerne" at dette er et "friår" litt utenom det vanlige.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse