Kampen om stålet

Henning Martinsen vant SteelFibers snowboardkonkurranse i 2005.

De proffe utøverne blir stilt på sidelinjen når Battle of Steel arrangeres i gamle Grefsenkleiva 20. februar. Her skal nemlig de unge og lovende bli satt i søkelyset.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2008 kl 13:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

På rails i Grefsenkleiva på Trollvannsiden.

GREFSEN: - I utgangspunktet er det alt for mange proffkonkurranser, vi vil gi den yngre garde en sjanse til litt berømmelighet, sier Nils Fosberg fra SteelFiber, en av arrangørene bak snowboardkonkurransen i Oslo Skisenter, tidligere Grefsenkleiva.

- Vi ønsker å skape litt aktivitet, samtidig som vi kanskje kan finne frem til noen unge utøvere som kan skape noe i fremtiden, sier Fosberg.

Vant Arctic Challenge

Henning Martinsen vant SteelFibers konkurranse i 2005. Martinsen er idag en av verdens beste snowboardere og vant senere Arctic Challenge i 2006, og ble nr 2 i 2007.

På den tiden ble SteelsFibers konkurranser gjennomført som en videokonkurranse. Nå ønsker de å gjøre noe litt mer sosialt ut av det.

- Dette er et helt nytt format for SteelFiber, tidligere har vi arrangert konkurranser hvor utøverne kan filme seg selv. Men dette er ikke noe sosialt, man får ikke følelsen av å delta på noe, sier Fosberg.

"Kjedelige vinterferier"

Battle of Steel blir den første snowboardkonkurransen som blir arrangert på Grefsen. Konkurransen er åpen for alle usponsede snowboardere på junior-nivå. Snowboardbutikken Whitewater er medarrangør sammen med SteelFiber.

20. februar er midt i vinterferien, og konkurransen blir dermed et tilbud til de som ikke kommer seg til fjells den uka.

- Vi vil få til en happening i vinterferien for de som ikke får muligheten til å reise noe annet sted, sier Fosberg, som selv kan huske kjedelige vinterferier hjemme i byen.

Nå håper arrangørene at påmeldingene skal renne inn.

- Vi forventer en hyggelig dag med masse barn og foreldrene deres og gratis pølser og kos, avslutter Fosberg.

Konkurransen er åpen for juniorkjørere under 16 år.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse