Kamplystne jenter

(f.v) Marta Tveit, Ingrid Strand, Silje Andersen, Eirin Meinich, Tonje Vaksvik og Idunn Hylland. Foto: Ida Schmidt Nygaard

Det er jentene som dom- inerer det nyoppstartede lokallaget av Natur og Ungdom i Nordre Aker. De oppfordrer gutta til å engasjere seg.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

(f.v) Marta Tveit, Ingrid Strand, Silje Andersen, Eirin Meinich, Tonje Vaksvik og Idunn Hylland. Foto: Ida Schmidt Nygaard

Kjelsås: På Trikkehallen på Kjelsås sitter en gjeng engasjerte ungdom og diskuterer hva som kan gjøres for et bedre miljø.

- Det handler i stor grad om å tenke globalt og handle lokalt, sier Tonje Vaksvik.

Det er ikke mange ukene siden Natur og Ungdom Nordre Aker hadde sitt første møte, men allerede er de igang med planleggingen av sin første aksjon. Den skal foregå utenfor Storo senteret.

- Vi ønsker å sette fokus på forbruk. Folk i Norge kjøper gjennomsnittlig 17,5 kilo klær hvert år og kaster ti kilo, sier Silje Andersen.

Utbyggingen av Storo senteret er en av de sakene som opptar lokallaget.

- Det er viktig å opplyse om hvilke miljømessige konsekvenser en slik utbygging faktisk har, sier Ingrid Strand.

- Alle kan gjøre noe

Et bedre kollektivtilbud og kildesortering i bydelen er også saker gjengen jobber med.

- Vi har et slagord. Det går som følger "Klimaendringene er farlige, urettferdige og allerede i gang". Alle bør engasjere seg i miljøet. Vi ser alle de direkte konsekvensene av klimaendringene. Ikke minst er det viktig at vi som ungdom engasjerer oss. Det er vi som er fremtiden, sier Eirin Meinich.

De unge naturvernerne tror folk flest gjerne vil være miljøbevisste, men mener det tilrettelegges for dårlig.

- Mange ønsker nok å bidra mer enn de i dag gjør, men det krever tilrettelegging både når det gjelder kildesortering og kollektivtransport. Vi vil være med å påvirke, vise folk at vi finnes og at vi jobber for et bedre miljø. Vi pleier å si at "Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe", sier Silje.

- Engasjer dere!

At det har utviklet seg en ukultur i samfunnet, er de alle hjertens enige om.

- Når forbruket har økt med 90 prosent siden 1990, sier det ganske mye om vår materialistiske kultur. Det er urovekkende, sier Silje.

Natur og Ungdom Nordre Aker nærmer seg allerede 20 medlemmer, men de vil gjerne ha med flere. Styret består kun av jenter og gutta er i mindretall i klubben.

- Guttene er hjertelig velkommen. Vi trenger flere medlemmer. Det er bare å ta kontakt! oppfordrer jentene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse