Kan bli båndtvang hele året

Svein Danielsen (midten), her avbildet med hunden Vanja (t.v.), savner dokumentasjon om henvendelser angående "utrygge opplevelser med hund".

I forslaget til ny kommunal hundeforskrift utvides båndtvangen til å gjelde hele året i boligområder og handleområder og i tilrettelagte friområder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.08.2008 kl 09:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: I dag er det påbudt å holde hunden i bånd i perioden fra 1. april til 20. august. I forslaget til ny kommunal hundeforskrift utvides båndtvangen til å gjelde hele året i boligområder og handleområder og i tilrettelagte friområder.

Det betyr i praksis store deler av Oslo, unntatt marka.I de ti friområdene som ble innført i fjor skal det fortsatt være lov å la hunden løpe fritt hele året. Innskjerpingen kommer etter reaksjoner fra publikum.

- Vil at det skal oppleves trygt

- Friluftsetaten får jevnlig henvendelser fra folk som har hatt utrygge opplevelser med hunder som ikke har vært i bånd. Og vi ønsker at alle i Oslo skal oppleve at det er trygt å ferdes i byen, og det gjelder særlig barn. Vi ønsker at de ikke skal bli skremt av hunder, sier kommunikasjonssjef i Friluftsetaten, Erik Bull-Valen, til NRK Østlandsendingen.

Den nye forskriften var på høring på forsommeren og skal oversendes byrådet for endelig avgjørelse.

Savner dokumentasjon

Lederen i Majorstuen Vel, Svein Danielsen, har sendt en forespørsel til Frulftsetaten, hvor han etterspør dokumentasjonen som ligger til grunn for endringsforslaget.

Han finner det merkelig at Friluftsetaten ikke kunne dokumentere henvendelsene fra folk som har følt seg utrygge i møte med hunder.

- Jeg synes det virker useriøst, for å si det rett ut, sier Danielsen til Lokalavisene Oslo.

- Jeg skjønner at noen hundeeiere ikke har kontroll over hundene sine og ikke tar hensyn til andre mennesker, men man kan ikke snu hele samfunnet opp ned av den grunn, sier han.

Danielsen har selv hund, og møter jevnlig andre hundeeiere i Oslos parker, men ser aldri de hundeeierne som angivelig skal være en pest og plage for andre.

- Det får meg til å lure på om dette er et oppkonstruert problem. Jeg mener at Friluftsetaten nå stigmatiserer en stor gruppe hunder og hundeeiere uten å kunne dokumentere fakta, sier Danielsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse