ANNONSE
Annonse

Kan bli ny handleopplevelse på Skeidbanen

NYTT: Slik kan Rema 1000 Skeidbanen bli, dersom OBOS Forretningsbygg får utvide butikklokalet. Utvidelsen skal etter planen hovedsakelig skje bak det eksisterende bygget. Det blir ogs gjort endringer med parkeringsfasilitetene. Foto: ARK 19 ARKITEKTKONTOR AS/ILLUSTRASJON

Får gårdeier det som de vil kan du snart få mer armslag når du handler på Rema 1000 Skeidbanen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.03.2015 kl 12:49

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE ÅSEN: Obos forretningsbygg ønsker nemlig å utvide bygget i Kjelsåsveien 7, der Rema 1000 holder til i første etasje.

Det er snakk om en utvidelse av forretningslokalene på 320 kvadratmeter.

Varemottak og færre parkeringsplasser

Tilbygget vil være på en etasje, og ligge mellom eksisterende næringsbebyggelse og trerekken langs Skeidbanen. Det foreslås nytt varemottak fra Åsensvingen, og 24 biloppstillingsplasser fordelt på to separerte parkeringsplasser. Dette er seks færre enn i dag. I tillegg kommer oppstillingsplass til 15 sykler.

Dagens miljøstasjon skisseres nordøst på planområdet med egen innkjøring fra Kjelsåsveien. I forbindelse med utbyggingen vil fortauene langs Kjelsåsveien og Åsensvingen oppgraderes.

Et viktig tema i planprosessen er bevaring av trerekken langs Skeidbanen. Dersom det graves for nært disse, kan de dø, står det i planforslaget. Plan- og bygningsetaten ønsker en større hensynsone enn de 1,5 meterne som er foreslått.

LES OGSÅ: Arne feirer 25 år med Rema 1000 Kjelsås

Si din mening

Bygget ble søkt utvidet allerede i 2012, men først 2. mars ble den nye planen sendt ut på høring. Du kan si din meningen om utvidelsesforslaget på Plan-og bygningsetatens nettsider. Fristen for uttalelser er 20. april.

Av forhåndsuttalelsene fra kommunen går det fram at bydelsutvalget i Bydel Nordre Aker er positive til utvidsen.

Eiendoms- og Byfornyelsesetaten skriver i sin høringsuttalelse at de er positive til å selge nødvendig tilleggsareale til Obos forretningsbygg for at bygningen skal kunne utvides.

Byantikvaren går i mot planforslaget, og mener forslaget om å bygge ut første etasje vil bryte markant med det tidstypiske uttrykket og er etter deres syn uheldig i forhold til områdets egenart, bebyggelsesstruktur og arkitekturuttrykk. Byantikvaren anbefaler at eksisterende bygning isteden utvides i lengderetningen og at det etableres et underjordisk parkeringsanlegg.

LES OGSÅ: Vinje (H): – Rema-kjøpmannen tar feil om søndagsåpne butikker

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt led Rema 1000s regionkontor i Oslo, men ikke fått svar på våre spørsmål om hvordan de ser for seg de nye butikklokalene.

LES OGSÅ: Eldre kvinne fikk «medisinsk undersøkelse» av falsk hjemmehjelper

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse