Kan bli vanskelig å få dekket taxi

Ullevål sykehus starter nå en kampanje for å få ned bruken av dyr transport.

Den økonomiske krisen på Ullevål sykehus kan snart gjøre det vanskeligere å kreve drosjetransport til time hos sykehuslege.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.02.2008 kl 11:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Loven sier at transporten til et sykehusbesøk skal skje på billigst mulig måte, altså i praksis kollektivruter.

For enkelt

- Det er litt for lett å få rekvisisjon. Mange føler at de har rett på det. Men, det er altså bestemte regler for når en skal få rekvisisjon og det må vi rette på, sier administrerende direktør ved Ullevål universitetssykehus, Tove Strand til Østlandssendingen.

De starter nå en kampanje for å få ned bruken av dyr transport. Hver krone som spares på transport vil brukes til pasientbehandling.

Ny rapport

I går la helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad og samferdselsminister Liv Signe Navarsete fram rapport om pasienttransport på Ullevål universitetssykehus.

Rapporten omhandler både rammeverk og forutsetninger for tjenesten, men også innspill fra henholdsvis helseforetak, drosjenæringen, fylkeskommuner og konkurransetilsynet.

- Pasienttransport utgjør en stor del av kostnadene til de regionale helseforetakene. Bevilgningen til de regionale helseforetakene i statsbudsjettet for 2008 utgjør 1905 millioner kroner. Det er derfor viktig at denne tjenesten er organisert på en god måte, sa Brustad under fremleggingen.

- Et godt samarbeid mellom fylkeskommuner og helseforetak gir et bedre samlet kollektivtilbud i distriktene. Det finnes mange eksempler på god samordning mellom ulike offentlige transporter, og dette arbeidet må utvikles videre, sa samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse